Heten sem tudták megfékezni az elszabadult Majmot

Börleszkbe illő jelenet volt, amikor az Atlético Madrid emberhegy méretű másodedzője nekirontott a bírónak.

Ch. Gáll András
2014. 03. 03. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi Atlético Madrid – Real Madrid spanyol bajnoki derbi bővelkedett az ellentmondásos jelenetekben, a meg nem adott büntetőkben. Az egyik ilyen esetből kerekedett ki az a jelenet, amely bejárta a világot a videómegosztóknak köszönhetően.

Történt, hogy egy hazai akció során Pepe, a Real védője szerelte Diego Costát, az Atlético centerét a tizenhatoson belül – az Atlético játékosai és vezetői szerint szabálytalanul. Diego Pablo Simeone, a vendéglátó edzője tiltakozott is Delgado Ferreiro játékvezetőnél, de csak úgy, ahogy egy edző tiltakozni szokott. Csakhogy ekkor elszakadt a cérna Germán „El Mono” Burgosnál, az Atlético argentin másodedzőjénél is. A hatalmas termetű, 188 centis és legalább 130 kilós exkapus – akinek a beceneve (El Mono) annyit tesz, hogy Majom – nekirontott a bírónak, egy centiről farkasszemet nézett vele, majd meg is ütötte volna, ha Simeone és további hat ember nem rohan oda és nem próbálják megfékezni. Ez egy darabig sikerült is, mígnem az emberhegy lerázta magáról a hét fogdmeget, mintha csak bolhák lennének, és megint megindult Ferreiro felé.

Aztán végül nagy nehezen sikerült kituszkolni a megbokrosodott „Majmot” a pálya széléről, s mivel természetesen a bíró kiállította, be kellett vonulnia az öltözőbe.

A most 44 éves Burgos 2001 és 2004 között az Atlético kapusa volt, 35-szörös argentin válogatott, és ott volt az 1998-as és a 2002-es világbajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.