Horváth Ferenc emlékkönyvet ír a „szeretteinek”

A Győr ledolgozta kétgólos hátrányát, majd simán kiesett az MTK ellen a Magyar Kupából. Az Újpest kiütötte a Pécset.

2014. 03. 26. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garami József együttese, az MTK kedvező helyzetből várta a visszavágót, hiszen hazai pályán 2-0-ra nyert. Igaz, Győrben gyorsan fordult a kocka. Rudolf a 9. percben még csak a kapufát találta telibe, a 24. percre mégis ledolgozta hátrányát az ETO. A 21. percben Varga passzából Pátkai gurított néhány méterről az üres kapuba, majd Varga szabadrúgásból talált be. Igaz, a durván 25 méteres löketnél Groppioni kapus nem állt a helyzet magaslatán.

Összesítésben is átvehette volna a vezetés a hazai csapat, ám a 37. percben Strestík lövésénél Andó-Szabó játékvezető megkönyörült a labdát egyértelműen kézzel kiütő Kelemennek. Ha már így alakult, az MTK zárta jól az első félidőt, Kanta az utolsó percben mattolta 16 méterről Kamenárt, igaz, Pátkai úgy védekezett vele szemben, mintha a kisgyereke testi épségére ügyelt volna...

A bekapott góllal nehéz helyzetbe került a Győr – ezután további két gól kellett volna a továbbjutáshoz –, a második félidő legelején pedig lehetetlenbe. Szép kontra végén Eppel pöckölte a labdát a kapuba: 2-2; ezután három gólt kellett volna szereznie az ETO-nak. Csak egyet tudott, s egyet kapott is, így az MTK jutott tovább. A két csapat szombaton a bajnokságban is találkozik egymással.

Horváth Ferenc nehezen törődött bele a kiesésbe.

„Nagyon jó a csapatunk, de annyira nem, hogy a minket sújtó folyamatos tévedéseket elviselje. Ezen a mérkőzésen sem kaptunk meg egy egyértelmű tizenegyest. Azon gondolkozom, készítek egy emlékkönyvet azoknak, akik ártottak nekünk, s tönkretették több hónapos munkánkat” – nyilatkozta a Sport1-nek a meccs után.

A másik két meccsen nem volt izgalom, az Újpest a visszavágón kiütötte a tavasz meglepetéscsapatát, a Pécset, a Diósgyőr pedig két gyors Futács-góllal hamar eldöntötte a Pápa elleni párharcot.

A négy között tehát a Debrecen, az MTK, az Újpest és a Diósgyőr várja a sorsolást.

Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágók:
Győr–MTK 3-3, továbbjutott az MTK (5-3-as összesítéssel)
Újpest–PMFC 4-0, Újpest (7-1)
Diósgyőr–Pápa 3-0, Diósgyőr (5-2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.