Hosszú Katinkáék szakítottak edzőpartnerükkel

Földházi Dávid, a 19 éves kecskeméti úszó bő fél éven át edzőpartnerként járta a világot Hosszú Katinkával.

Ch. Gáll András
2014. 03. 05. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig tartott a Hosszú Katinka, Shane Tusup házaspár munkakapcsolata Földházi Dáviddal, a KVSE-Bácsvíz 19 éves úszójával. A Vasastól, Az év sportolója cím aktuális viselőjének klubjától, nyert információ szerint a tavalyi barcelonai világbajnokság óta – amelyen két arany- és egy bronzérmet szerzett Hosszú Katinka – együtt edző és utazó-versenyző trió kapcsolata megszakadt, ha úgy tetszik, elhalt, és Földházi csütörtökön hazautazik Miamiból, ahol a Hosszú-team jelenleg is edzőtáborozik.

Úgy tudjuk, a hivatalos indok a következő: Dávid nem képes tartani a lépést Katinkával, a világbajnoknő által diktált tempó túl erős neki.

Földházi tavaly a poznani ifjúsági Európa-bajnokságon 200 m háton harmadik, 400 m vegyesen ötödik helyezést szerzett, Dubajban, az ifjúsági vb-n ugyanezekben a számokban hatodik, illetve hetedik lett. A barcelonai vb óta Hosszúékkal körbeutazta a Földet Szingapúrtól Kínán és Japánon keresztül Réunion szigetéig, majd most Floridáig.

Sikerült beszélnünk Földházival, aki így adta elő a történteket:

„Én már másodszor gondoltam úgy, hogy nem tudunk együtt dolgozni. És most ők is így gondolják.”

Földházi nem az első úszó, aki „lemorzsolódik” a Hosszú, Tusup kettős mellől, tavaly ilyenkor Szána Zsombor és Csomor Cseke, a Vasas két reményteljes fiatal versenyzője jutott ugyanerre a sorsra egy ugyancsak amerikai edzőtáborozás során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.