Így úszta meg Marjanovic Kabát brutális belépőjét

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden dönthet az újpesti csapatkapitány esetleges eltiltásáról.

KG
2014. 03. 25. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn még „helytelenül” azt közöltük, hogy a meccs egy „szerelési kísérletről” is emlékezetes maradhat. A jelenetről készült felvételt elnézve – mely a tegnapi nap folyamán még nem állt rendelkezésünkre – azonban kijelenthető, hogy nem elkésett belépőről volt szó. Ellenkezőleg.

A mérkőzés 75. percében az újpestiek csapatkapitánya, Kabát Péter hátulról megtaposta a diósgyőri Lazar Marjanovicot, amit az alábbi felvételen megtekinthet.

Jól látható, hogy nem szerelési kísérletről van szó, Kabátnak a labdához semmi köze nem volt, sőt miután megtaposta Marjanovic térdhajlatát, meg sem próbálta visszahúzni a lábát.

A szerb játékosnak óriási szerencséje volt, hogy sérülés nélkül megúszta az esetet: ha Kabát egy-két tizedmásodperccel később lép oda, mikor Marjanovic már teljes súlyával a bal lábára támaszkodik, akkor valószínűleg a járást is újra kellett volna tanulnia

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden dönthet Kabát sorsáról. A fentieket végiggondolva egyetlen nyitott kérdés maradt: hány meccsre meszeli el az MLSZ az Újpest csatárát.

Kabát a Nemzeti Sport hétfői számában reagált az esetre: sajnálja a történteket, és elmondása szerint tette nem volt szándékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.