José Mourinho szerint elúszott a bajnoki cím

A Chelsea mestere elismeri, hogy a csapata megérdemelten kapott ki a mentálisan erősebb Crystal Palace-től.

NM
2014. 03. 29. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea-nek önmaga hasonmásával kellett megküzdenie. A londoniaknak az a kedvenc fegyverük, ha visszaállhatnak a saját térfelükre, s kontrákkal zilálják szét az ellenfelet. Ám ezt a szerepet ezúttal a Crystal Palace játszotta el. Úgy illett, hogy a Chelsea támadjon, de nem volt átütő erő a játékában. Ráadásul John Terry 52. percben fejelt öngóljával még ki is kapott a Chelsea. Mourinho szerint ezzel elúszott a bajnoki cím.

„Azt hiszem, ezzel a vereséggel elvesztettük az esélyünket arra, hogy az első helyen végezzünk – mondta Mourinho a BBC Radio 5 live-nak. – A sorsunk túlzottan a többiek eredményeitől függ. Ma egy olyan csapattal szemben vesztettünk el három pontot, amelyik lélekben és mentalitásban erősebb volt nálunk. Csak magunkat okolhatjuk. Az ellenfelünk megérdemelte a győzelmet.”

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich krimibe illő mérkőzésen játszott 3–3-at a Cardiff-fal, Gera a hajrában állt be. A Manchester United az idény talán legjobb játékával verte 4–1-re tüntető közönsége előtt az Aston Villát.

Premier League, 32. forduló:
Crystal Palace–Chelsea 1–0 (Terry 52. – öngól)
Southampton–Newcastle 4–0 (J. Rodriguez 45., 89., Lambert 49., Lallana 71.)
Stoke City–Hull City 1–0 (Odemwingie 62.)
Swansea–Norwich 3–0 (De Guzmán 30., 38., Routledge 75.)
West Bromwich–Cardiff City 3–3 (Amalfitano 2., Dorrans 9., Bifouma 94., ill. Mutch 30., Caulker 73., Daehli 96.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.