Kabát sajnálja a taposást

Az újpestiek csapatkapitánya hátulról megtaposta a diósgyőri Lazar Marjanovicot.

MNO
2014. 03. 24. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccset a hazaiak nyerték 2-0-ra. Göröcs János, az Újpest korábbi legendája azt mondta a Digi Sport Reggeli start című műsorában, hogy másfél éve nem látta a csapatát olyan jól játszani, mint vasárnap. Azonban a meccs egy „szerelési kísérletről” is emlékezetes marad, ugyanis a 75. percben Kabát Péter hátulról nagyon csúnyán megtaposta a diósgyőri Lazar Marjanovicot. Tettét súlyosbítja, hogy a labda a közelben sem volt.

A játékvezető sípja néma maradt, Vad II István és segítői nem látták a durva mozdulatot, így Kabát csak azért hagyta el idő előtt a pályát, mert néhány perccel az eset után edzője lecserélte. Az MLSZ által készített gólösszefoglalóból kimaradt a mozdulat, a Sport TV Harmadik félidő című műsorában viszont már szerepelt, elemezték is a szabálytalanságot. Puhl Sándor, a világ legjobbjának négyszer megválasztott egykori sípmester azt mondta, hogy kollégája rossz helyen tartózkodott, ezért nem látta a brutális szabálytalanságot.

Kabát Péter a Nemzeti Sport hétfői számában reagált az esetre: „Nagyon sajnálom, nem volt szándékos. A labdát akartam elrúgni, amely előttem pattogott, amikor a vendégek játékosa elesett előttem, eltaláltam a lábát. Az eset után egyből elnézést kértem, szerencsére nem történt sérülés.”

A szövetség fegyelmi bizottsága keddenként ül össze, hogy szankcionálja a hétvégi kiállításokat. Kérdés, hogyan reagálnak az aljas szabálytalanságra, utólag megbüntetik-e az újpestiek csapatkapitányát. Ez különösen a fegyelmi bizottság utóbbi hetekben hozott botrányos döntéseit elnézve érdekes. Kérdéseinket elküldtük az MLSZ sajtóosztályának, de a cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.