Kaká, hány helyzet kell egy gólhoz?

Hiába játszott fölényben a Milan, a Juventus nyerte 2-0-ra az olasz labdarúgó-bajnokság nosztalgia-rangadóját.

NM
2014. 03. 02. 21:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vérbeli rangadóhoz két nagy múltú, jó formában lévő, a tabella elején álló csapat kell. A Juventus mind a három feltételnek maradéktalanul megfelel, a Milan csak „másfélnek”. A múlt, a hírnév rendben van, amióta Clarence Seedorf átvette a csapat irányítását, a forma is javulóban van, de még nagyon ingadozó, ám a kilencedik hely méltatlan a hétszeres Bajnokok Ligája–BEK-győztes alakulathoz.

A Milan a vállsérüléssel bajlódó Balotelli és a kispadra szorult Robinho nélkül is a támadójátékot erőltette. A meccs első ziccerét ugyan Lichsteiner hagyta ki, utána azonban zsinórban következtek a piros-feketék helyzetei. Hiába játszott szépen a Milan, a lehetőségeit mind kihagyta. Ebben Kaká járt az élen, aki csak az első félidőben négyszer is kísérletezhetett a góllövéssel.

S igen-igen, ahogy az már csak lenni szokott, az első félidő végén, a 44. percben egy sakk-mattra kijátszott támadás végén Llorente szerzett vezetést a Juvénak. A második félidőben nem adta fel a Milan, ment előre becsülettel, de ekkor már hiányzott a frissesség, az ötletesség a játékából, aztán Tévez a 68. percben egy távoli bombagóllal megadta a kegyelemdöfést. A végén Pogba még a kapufát forgácsolta szét egy nagy lökettel, de ez már nem osztott, szorzott.

Így hát végeredményben érvényesült a papírforma, nyert a listavezető Juventus. S mivel a Roma szombaton 0-0-t játszott az Internazionaléval, a Zebrák 11 pontra növelték az előnyüket. A 38., utolsó fordulót aligha kell megvárni a bajnokavatással.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.