Katari vb: a szervezők cáfolják a vádakat

Sajtóinformációk szerint némi pénzmozgás is segített abban, hogy Katar labdarúgó-világbajnokságot rendezzen.

WL
2014. 03. 18. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szervezőbizottság szigorúan betartotta a nemzetközi szövetség szabályait és mindenben megfelelt az etikai előírásoknak is” – áll a szervezők közleményében.

A Daily Telegraph című brit napilap keddi számában azt állította, hogy egy, a Mohamed Bin Hammam irányítása alatt álló vállalat 1,2 millió dollárt fizetett Jack Warnernek, az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi térséget magában foglaló CONCACAF együttműködés volt vezetőjének a támogatásért.

A lap azt is tudni véli, hogy az összeget Warner egyik cége két héttel a voksolás után kapta meg, amelyen Katar az Egyesült Államokkal, Ausztráliával, Japánnal és a Koreai Köztársasággal szemben elnyerte a rendezési jogot.

Mohamed bin Hammamot, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnökét a FIFA korábban életre szóló eltiltással büntette, mert bizonyítottnak látta, hogy részt vett egy 2011-es megvesztegetési botrányban, amikor a FIFA elnöki posztjára kandidált, s többek között éppen a trinidadi Jack Warnert próbálta rábírni a támogatására pénzért cserébe. Utóbbi az ügy kapcsán lemondott a FIFA alelnöki és a CONCACAF elnöki posztjáról, ezek után pedig ejtették az ellene felhozott vesztegetési vádakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.