Két korábbi arany után jön a zsákbamacska

Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás bízik benne, hogy 66 után 71 kilóban is sikert arat az birkózó-Eb-n.

Deák Zsigmond
2014. 03. 31. 2:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európa-bajnoki címet már kétszer is szerzett, 2006-ban és 2013-ban. Hogyan emlékszik vissza ezekre a diadalokra?
– Az elsőre már szinte alig, olyan régen volt Óriási a különbség a kettő között, nyolc éve ki tudtam használni egy nekem kedvező szabályváltozást, ráadásul az volt az első felnőtt világversenyem, nem nagyon ismertek, s talán kicsit le is becsültek az ellenfelek. Minden szerencsésen alakult a számomra, de messze nem mutattam olyan formát, mint mondjuk tavaly, már kiforrott, befutott versenyzőként. Összességében természetesen mind a kettő igen kellemes emlék.

– Két arany már van a tarsolyában, ezek után mi motiválja erre a kontinensviadalra?
– Új verseny, új kihívás, ráadásul új súlycsoport, hiszen behozták a 71 kilót, ami ugyan nem olimpiai kategória, viszont így nem kell fogyasztanom, ez nagy segítség a számomra.

– Mennyit számít ez testileg, lelkileg?
– Rengeteget, sokkal jobban érzem magamat, ami igen szokatlan így közvetlenül a verseny előtt. Meglátjuk, hogy mennyire lesz más az eredmény, mint mondjuk majd ősszel a vb-n, egyelőre úgy néz ki, akkor újra fogyasztok.

– Kik lesznek most az ellenfelei? Önhöz hasonlóan azok, akik 66-ról „híznak fel”?
– Szerintem többségében igen, akik most már nem tudnak vagy nem akarnak lefogyni. Aztán lesznek kisebb 75 kilósok, akik itt látnak kitörési lehetőséget, s sok újoncra számítok, akik eddig nem fértek oda a tűz közelébe.

– Grúz „barátja”, a vb-ezüstérmes Manuhar Chadaja is ott lesz, akit a 2012-es londoni olimpián s legutóbb a szombathelyi Golden Grand Prix-n is felülmúlt?
– Persze, nem hiányozhat, s biztos, hogy ő is a 71 kilót célozza be.

– Ha már cél, milyen eredménnyel lenne elégedett a finnországi kontinensviadalon?
– Ez most amolyan zsákbamacska lesz, hiszen nem sokat versenyeztem még ebben a kategóriában. Máshogy kell majd birkóznom, 66 kilóban jóval nagyobb volt az erőfölényem. Ám nagyon bízom magamban, nincs rajtam nyomás a fogyasztás miatt, végigdolgozhattam a felkészülést, nem kellett pihennem, regenerálódnom, jó formában vagyok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.