Kézilabda: horvát fordítás, kikaptak a mieink

Kétgólos vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a horvát A csapattól Umagban.

MD
2014. 03. 29. 23:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott szerzett vezetést a második percben, majd az első félidőben a hajráig Németh András együttesénél volt az előny. A különbség a játékrész közepére háromgólosra nőtt (6-9, 7-10, 8-11, 9-12), a szünetig azonban a horvátok felzárkóztak, sőt fordítottak is.

A fordulás után a hazaiak jól védekeztek, egy-egy leindításuk sikerrel zárult, így szűk tíz perc elteltével négy góllal megléptek (22-18). A magyarok sem védekezésben, sem támadásban nem játszottak ekkor hatékonyan, ennek lett az eredménye a 27-21-es állás a 49. percre. A hajrában a magyar csapat némileg felpörgött, s végül két gólra felzárkózott a 13 találatig jutó Görbicz Anita vezérletével.

„A mérkőzés nagy részében a mutatott játékkal elégedett voltam – értékelt a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy jelenleg nem rendelkezik megfelelő cserékkel. – Az alapcsapatot pedig nem akartam végig játszatni.”

A magyar válogatott, amely pénteken 28-25-re győzte le a horvátok B együttesét, vasárnap ismét megmérkőzik a vendéglátók A csapatával.

A torna eredeti programja a héten megváltozott, mivel előbb a tunéziai, majd az angolai válogatott mondta le a részvételt.

Eredmény:
Horvátország–Magyarország 30-28 (16-14).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.