Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

Két spanyol, valamint egy-egy magyar, angol és olasz futballmérkőzés található hétvégi tippjeink között.

Éliás András
2014. 03. 22. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bámulatosan játszik a Liverpool, ha megnézzük a Premier League statisztikáit, akkor megállapíthatjuk, hogy talán a legjobb formában lévő csapat Angliában. Legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, 17 gólt szerezve, s itt szerepel az Arsenal elleni, 5–1-re, valamint a Manchester United otthonában 3–0-ra megnyert találkozó. A Cardiff nincs jó passzban, jelenleg utolsó előtti, 19. a tabellán, a legutóbbi tíz meccséből hetet elveszített, erős javulásra volna szüksége az élvonalbeli tagság megőrzése érdekében. Több mint valószínű, hogy a Liverpool nyer. A sok találatra garancia a mesterlövészek listáját vezető Suarez–Sturridge páros, így szerintünk megfogadhatjuk a többgólos vörös győzelmet is.
153. Cardiff–Liverpool, 2 (1.91)

MTK–Videoton (labdarúgás, NB I.)

Mi a baja a Videotonnak? Sokan keresik erre a választ, de nem igazán találják. A legnagyobb probléma az, hogy ezek közé az emberek közé tartozik José Gomes vezetőedző is. Az elmúlt kilenc forduló alatt csupán egy győzelmet, a Mezőköved elleni 1–0-t tudja felmutatni az elvileg legerősebb kerettel bíró és a bajnoki címre pályázó csapat. Az eredményesség mellett a mutatott játék is elég lagymatag, a szurkolók kezdik elveszíteni a bizalmat a portugál mesterrel szemben. Az MTK kieső helyen kezdte a tavaszt, ám jól sikerült az átigazolási időszak és olyan rutinos vezéregyéniségeket szerzett meg, mint Vass Ádám, vagy a legutóbb épp a Vidiben játszó Torghelle Sándor. Velük megerősödött a fiatal társaság, így valószínűleg nem a kiesés ellen kell küzdenie. A kék-fehérek az elmúlt években már többször meglepték az esélyesebb Videotont, szerintünk ez most is megtörténhet, és otthon tartják a három pontot.
164. MTK–Videoton, 1 (3.20)

Fontos lehet ez a forduló az Atlético Madrid számára, hiszen ha az El Clásicón számára kedvező eredmény születik, akkor továbbra is igen komoly esélyekkel folytathatja a bajnoki címért folyó versenyt. Következő mérkőzése pedig igen kellemesnek tűnik, hiszen ellenfele a 20., utolsó Betis. A sevillai csapatot 9 pont választja el a még bennmaradást jelentő helyezésektől, sorsa megpecsételődni látszik, s nem segített a tavalyi szezonban kivívott nemzetközi szereplés, a kettős terhelés sok volt, ráadásul csütörtökön hosszabbításos mérkőzést vívott és maradt alul a városi rivális Sevilla ellenében, míg az Atlético pihenten várja a meccset. Szerintünk sima vendégsiker születik.
210. Betis–Atlético Madrid, 2 (1.61)

A spanyol bajnoki címhez vezető úton minden évben kulcsfontosságú lépcsőfok az El Clásico. A Real Madrid és a Barcelona mérkőzése az egyik legnézettebb sportesemény a világon, jelentősége már-már túlmutat a sporton. Jelenleg 4 pont van a két csapat között, s ott vár a nevető harmadik szerepére pályázó Atlético Madrid is. Habár a Barcelona legutóbb 7–0 arányban diadalmaskodott az Osasuna felett, mégsem mondhatjuk, hogy csúcsformában lenne, legutóbb február 9-én, Sevillában győzedelmeskedett idegenben. A Real sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt mutat, miközben erőtől duzzadó, gólerős játékkal diadalmaskodik ellenfelei felett. Mostanában csak az otthon igen erősnek számító Bilbao és a már említett Atlético tudott pontot szerezni a királyiaktól. Úgy gondoljuk, Carlo Ancelotti győzelemre vezeti a fővárosiakat.
212. Real Madrid–Barcelona, 1 (2.23)

Két ellentétes szezont futó csapat mérkőzik meg egymással. Pocsékul kezdte a bajnokságot a Sampdoria, de az edzőváltás után javuló formát mutat, mára stabil középcsapatnak nevezhetjük a genovaiakat. A Verona meglepően jól kezdte viszont a szezont, sokáig közvetlenül az élboly mögött, a középmezőny legelején tanyázott, de egyre inkább fogyni látszik az ereje, az előző tíz fordulóban csupán két mérkőzést nyert. A két csapatot most már csak hat pont választja el a tabellán, ami hazai győzelem esetén a felére csökkenhet, így nyugodtan mondhatjuk: fontos ez a találkozó. A felek decemberben már ilyen felállásban is megmérkőztek, akkor a Sampdoria 4–1-gyel ütötte ki a veronaiakat az Olasz Kupából. Szerintünk ismét hazai siker születik.
224. Sampdoria–Verona, 1 (2.00)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.