Kezünkben szelvény, szívünkben izgalom

A sportfogadás ma már sokaknak megélhetés, életmód. De legtöbbeknek még mindig szenvedély, hobbi, játék.

Éliás András
2014. 03. 07. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaposvár–Atomerőmű (férfi kosárlabda NB I)
Az alapszakaszgyőztes Atomerőmű játékosaira nem vár könnyű mérkőzés, hiszen a kaposvári csarnok december óta bevehetetlen erődnek számít a csapatok számára, többek között az aktuális ellenfelét, a Paksot is legyőzte ebben a szériában. Az összeállt Kaposvár mindenki számára veszélyes ellenfél volt idén, ám nemrégiben az idei bajnokság egyik legnagyobb sztárja, Wayne Chism viharos körülmények között távozott a csapattól, ami megrémiszthette a somogyi szurkolókat. A vezetők azonban gyorsan és hatékonyan dolgoztak, a korábban Nyíregyházán, míg legutóbb az ABA Ligás Zadarban pattogtató Benett Davis érkezett az MVP várományos pótlására. Így a kaposvári szurkolók helyett inkább Dzunics Braniszlav félhet, akinek nem lesz egyszerű sikerre vezetni csapatát a középszakasz első fordulójában. Szerintünk nem is sikerül.
130. Kaposvár–Atomerőmű, 1 (2.09)


SchalkeHoffenheim (labdarúgás, Bundesliga)
Nem volt jó Schalke-szurkolónak lenni a múlt héten. A gelsenkircheniek borzalmas eredményekkel „lepték meg” a közönséget, előbb a Bajnokok Ligájában a Real Madrid, míg a Bundesligában a Bayern München verte őket rommá, 6-1-re és 5-1-re. Az a kérdés, hogy ez mennyire viseli meg a tavaszi idényt amúgy jól kezdő királykékeket. A Hoffenheim tavaly a kiesés ellen küzdött, idén ennél jóval több van benne. A csapat öt forduló óta veretlen, legutóbb 6-2-re mosta le a pályáról a Wolfsburgot. A két csapat ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással, a bajnokságban 3-3-as döntetlen született, míg a kupában vereséget szenvedett Szalai Ádám csapata. A mutatott formán kívül ez is amellett szól, hogy nem születik hazai siker, szerintünk döntetlenre végez a két csapat.
136. Schalke–Hoffenheim, X (3.35)


West Bromwich AlbionManchester United (labdarúgás, Premier League)
Érdekes formát mutat a West Bromwich Albion. Gera Zoltán csapata nagyon közel van a tűzhöz, csupán egy ponttal előzi meg a még kieső helyen állókat. Mondhatnánk: pocsék idényt fut. Mégis, ha jobban szemügyre vesszük az eredményeket, láthatjuk, hogy ez az alsóházi csapat az utóbbi időben olyan csapatok ellen játszott értékes döntetlent, mint az Everton, a Liverpool vagy a Chelsea. Következő ellenfelük, a Manchester United is legalább akkor név, mint az előbb felsoroltak, de a teljesítmény tekintetében messze elmarad tőlük. David Moyes csapata csupán hetedik a tabellán, messze elmaradva a Bajnokok Ligáját jelentő helyektől és a szurkolói várakozásoktól. Szerintünk a WBA otthon tart egy pontot a vörös ördögök ellen. Aki esélytelennek látja, azt emlékeztetnénk: ősszel három ponttal távozott az Old Traffordról.
146. West Bromwich – Manchester Utd, X (3.35)


Dinamo Moszkva CSKA Moszkva (labdarúgás, orosz bajnokság)
Folytatódik az orosz bajnokság, a nyitófordulóban pedig nem kisebb rangadót rendeznek, mint a Dinamo–CSKA moszkvai derbit. A felkészülés remekül sikerült Dzsudzsákéknak, veretlenül mentek végig a barátságos meccseken. A CSKA kevésbé volt sikeres a télen, nyolc meccséből csupán kettőt nyert meg, igaz, talán erősebb ellenfelekkel mérkőzött meg, mint városi riválisa. A felkészülésbe két közös pont volt a Videoton és a Dnipro, ezeken a találkozókon nem mutatkozott meg, hogy egyikük egyértelműen erősebb-e a másiknál. Ha szemügyre vesszük a múltat, megnézhetjük milyen kiélezett párharc az övék, utolsó kilenc egymással vívott mérkőzésükből öt végződött döntetlenre, igaz, a többit a Dinamo nyerte, köztük az idei derbit is. Mi azonban, úgy gondoljuk, hogy a téli álomból épphogy felébredve, a döntetlen fog összejönni ezen a rangadón.
205. Dinamo–CSKA, X (3.00)


Anzsi Mahacskala Rubin Kazany (labdarúgás, orosz bajnokság)
A tulajdonos nyári távozása az Anzsi esetében még az ilyen helyzetben megszokott válságokhoz képest is igen erős és gyors hatással volt a csapat életére. A felépített sztárkeret szétesett, távozott Samuel Eto’o és megannyi nagynevű válogatott játékos. Az eredmények pedig tényleg sokkolónak mondhatóak, 19 mérkőzés után az Anzsi győzelem nélkül és szerzett 8 pontjával az utolsó helyen áll a tabellán. A télen további játékosok távoztak a csapattól, így igen nehéz tavasz elé néznek a dagesztániak. Ellenfelük, a Kazany sem szerepel régi fényében, csupán 11. a tabellán, ám sűrű a középmezőny, könnyen és gyorsan feljebb léphet, ha összeszedi magukat. Úgy érezzük, hogy meglesz a jó kezdés, és lelépi a szenvedő Anzsit.
206. Anzsi–Rubin, 2 (2.70)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.