Ladányi: Közepes formában is ott lenne a helyem

Rich Chernomaz kihagyta a dunaújvárosi legendát a világbajnokságra készülő jégkorong-válogatott bő keretéből.

2014. 03. 26. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves hokis először 1995-ben szerepelt világbajnokságon, azóta egyszer sem hiányzott az év legfontosabb eseményéről, az idei lett volna a huszadik vb-je. A nagy generáció egyik utolsó mohikánja – kortársa, Tokaji Viktor továbbra is élvezi a kapitány bizalmát –, aki még szabadtéren kezdte a játékot, és a C csoportból indulva megjárta az A csoportot. A múló évekkel persze ő sem dacolhat, ám meghökkentő, hogy nem fért be a bő keretbe sem. Ebben az idényben nevelőegyesületében, a Dunaújvárosban szerepelt, s korelnökként is a Mol-liga ponttáblázatának élén végzett. A kapitány mégsem ítélte megfelelőnek a teljesítményét.

„Mindenekelőtt szeretném leszögezni, Balázs remek játékos, igazi sportember – vágott bele döntése indoklásába érdeklődésünkre Rich Chernomaz. – Ám ebben az idényben már nem az osztrák bajnokságban, hanem csak a Mol-ligában szerepelt, s úgy láttuk a kollégáinkkal, hogy a teljesítménye kicsit visszaesett. Miközben másoké, például Sebők Balázsé sokat javult. Ennek dacára persze ott lehetne a keretben, ám úgy gondolom, most jött el a fiatalítás ideje, el kell kezdeni építeni a jövő csapatát.”

„Természetesen nem örülök a kapitány döntésének, de nagyon szomorkodni sincs okom, mert a lelkiismeretem tiszta – mondta Ladányi Balázs, amikor a véleményét kértük. – Nem akarok szerénytelennek tűnni, de a kihagyásom azt jelenti, hogy nem a legerősebb csapat utazik a világbajnokságra. Tudom, hogy nem vagyok már mai gyerek, s a kapitány eltökélt a fiatalítás iránt, de tisztában vagyok a képességeimmel, közepes formában is ott lenne a helyem a keretben. Tudomásul veszem Rich Chernomaz döntését, csak az bánt, hogy ahhoz, hogy ő a magyar jégkorong-válogatott megbecsült kapitánya lehessen, nekem és a társaimnak húsz éven át zsebpénzért kellett küszködnünk.”

Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár), Hetényi Zoltán (Fehérvár), Rajna Miklós (Fehérvár), Sevela Peter (Dunaújváros)

 

Hátvédek: Gőz Balázs (Morzine-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dunaújváros), Hetényi Péter (Fehérvár), Hüffner Adrián (Dunaújváros), Kiss Dániel (Fehérvár), Orbán Attila (Fehérvár), Pozsgai Tamás (Fehérvár), Szirányi Bence (Fehérvár), Tokaji Viktor (Fehérvár), Varga Arnold (Fehérvár), Vas Márton (Löwen Franfurt)

 

Csatárok: Azari Zsolt (Dunaújváros), Bartalis István (Troja-Ljungby), Benk András (Fehérvár), Hári János (HIFK), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Fehérvár), Magosi Bálint (Fehérvár), Mihály Árpád (Fehérvár), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Fehérvár), Németh Attila (Fehérvár), Sárpátki Tamás (Fehérvár), Sebők Balázs (Oulu Kärpät), Sofron István (Krefeld Pinguine).

 

A felkészülés április 7-én, a világbajnokság 20-án kezdődik, az ellenfelek sorrendben: Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit-vb-re, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.