Legyőzte az MTK a Fradit – összefoglaló

A Honvéd kiütötte a Puskás Akadémiát, meglepetésre nyert a Pécs a címvédőnél, a Diósgyőr nem bírt a Kecskeméttel, ahogyan a Kaposvár sem az UTE-val a labdarúgó NB I 19. fordulójában.

LM
2014. 03. 08. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK hazai környezetben 3-2-re nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 19. fordulójának szombati játéknapján, a 204. örökrangadón. A kék-fehérek ezzel megszakították hét mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, összességében pedig ez volt a 75. MTK-siker 83 ferencvárosi győzelem és 46 döntetlen mellett.

Alighogy kezdetét vette az örökrangadó, máris vezetett az MTK: egy perc sem telt el a találkozóból, amikor Pölöskei elképesztően nagy gólt szerzett távolról. A Ferencváros ennek ellenére magához ragadta a kezdeményezést, a nyolcadik percben Böde még a kapufát találta el, az első negyedóra végén Somália idénybeli első góljával azonban már egyenlített. A folytatásban mindkét gárda megpróbált támadóan fellépni, de a szünetig már nem esett újabb találat.

A fordulást követően a magáról megfeledkező Jenner második sárga lapját gyűjtötte be, így emberelőnybe került a hazai alakulat, amely Kanta révén gyorsan gólra váltotta a fórt, néhány perccel később pedig Torghelle talált a hálóba.

A zöld-fehérek azonban nem adták fel. Somália második góljával visszajöttek a mérkőzésbe, és a hajrára teljesen beszorították az emberelőnyben futballozó hazaiakat, ám az eredmény nem változott.

A Budapest Honvéd nem produkált ilyen izgalmakat, magabiztos, 4-0-ás sikert aratott a Puskás Akadémia vendégeként. A kispestiek az első perctől kezdve támadólag léptek fel, melynek köszönhetően korán vezetést szereztek. A mérkőzést ezt követően sem engedték ki a kezükből és számos helyzetet kialakítva, illetve újabb gólokat szerezve könnyedén, 4-0-ra nyertek Puskás Akadémia ellen, amely képletesen szólva ezúttal nem volt egy súlycsoportban riválisával.

A forduló leső mérkőzésén az esélyesebbnek tartott Diósgyőri VTK 1-1-es döntetlent játszott a Kecskemét otthonában a forduló szombati első mérkőzésén. A hazaiak hat találkozó óta nem találtak legyőzőre, míg a vendégek sorozatban nyolcadik összecsapásukon nem tudtak nyerni.

Az első félidőben komoly fölényben volt a Diósgyőr, amely büntetőből vezetést is szerzett. A különbség azért nem nőtt a szünetre, mert Nikházi a kapufát találta el a 45. percben. A Kecskemét a cseréivel új lendületet kapott, és sikerült egyenlítenie. Nagy volt az iram, és mindkét együttes nyíltan, támadó felfogásban játszott. A hajrára emberelőnybe került a Kecskemét, miután Kádár egyből piros lapot kapott egy szabálytalanság után, de újabb gól már nem esett.

A sereghajtó Kaposvár több mint egy félidőn át emberelőnyben futballozva 1-1-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként. A találkozó elején több lehetősége is volt a vendégeknek, ennek ellenére az Újpest egy rendkívül szerencsés góllal vezetést szerzett. A folytatásban is a Kaposvár játékában maradt benne a veszély, és Kink találatával egyenlített. Az első félidő hajrájában nehéz helyzetbe került az Újpest, miután Ngawa kiállította a játékvezető. A fordulást követően magához ragadta a kezdeményezést az emberhátrányban futballozó hazai gárda, több nagy lehetőséget is kidolgozott, de ezeket nem tudta értékesíteni.

A Pécs óriási meglepetésre 5-2-re nyert a címvédő Győr otthonában a szombati játéknap zárómérkőzésén. Nagyon jól kezdte a találkozót a Pécs, amely Pölöskey remek egyéni megmozdulása nyomán már négy perc után megszerezte a vezetést, majd a csatár gólpasszának is köszönhetően a 9. percben megduplázta előnyét. A hazaiak lassan tértek magukhoz, de a félidő felénél sikerült szépíteniük a jó tempójú, izgalmas mérkőzésen. Közvetlenül a szünet előtt Mohl Dávid szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

A második félidő elején szintén két gyors gól született, de most ezeken osztoztak a csapatok: előbb a Győr egyenlített egy szöglet után Rafa Wolfe közeli fejesével, majd szinte a középkezdésből újra előnybe kerültek a vendégek egy szép akció végén. A Pécs nagyon belelendült, s a hazai védelem gyatrán kivitelezett lesre állítási szándékát kijátszva, látványos támadás eredményeként negyedszer is betalált Kamenar kapujába. Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője három cserével igyekezett menteni a menthetőt, de a Pécs hősiesen védekezett, ráadásul Koller értékesített büntetőjével fölényessé tette a sikerét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.