Márton Anita a világ hatodik legjobb női súlylökője

A sopoti fedett pályás atlétikai vb-n Baji Balázs 60-as gáton elődöntőt futhat.

FT
2014. 03. 08. 20:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-n Márton Anita szombaton délelőtt egyéni csúccsal, 18,63 méteres dobással az ötödik helyen került be az esti fináléba. A 2012-ben Európa-bajnoki hetedik súlylökő eddigi legjobbja 18,11 méter volt, idén pedig korábban 17,85-ig jutott. A szegedi atléta az esti fináléban – ahol nyolcan léphettek a dobókörbe – nem tudta megismételni a délelőtti teljesítményét, ezúttal 18,17 métert lökött, amivel a hatodik helyen zárt, de ezzel is várakozáson felül szerepelt. Az aranyérmet a szám egyeduralkodója, a kétszeres olimpiai bajnok új-zélandi Valerie Adams 20,67 méterrel, a világ idei legjobbjával szerezte meg, megelőzve a német Christina Schwanitzot (19,51 m). Márton Anita a délelőtti 18,63-os eredményével is hatodikként zárt volna – az ötödik helyhez 19,10 kellett volna –, szomorúságra ezért sincs oka. Mi több, azért is örülhet, mert a hetedik helyezett fehérorosz Julija Leancsuk csupán egy centivel maradt el tőle.

A sopoti vb-n szereplő kétfős magyar válogatott másik tagja, Baji Balázs 60 méter gáton előfutamában jó rajt után idei legjobbjánál két századdal jobb eredménnyel, 7,63 másodperccel ért célba a harmadik helyen. A tavalyi fedett pályás Eb-n negyedik helyezett gátfutó ezzel a nyolcadik legjobb idővel került be a vasárnapi elődöntőbe, a legjobb tizenhat közé. Baji 15.45-kor az első futam nyolcas pályáján fut, a 18.20-kor rendezendő döntőbe a két futam első négy-négy helyezettje jut.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.