Megrázó hónapokon van túl a fiatal kézilabdázó

Nikola Mitrovic élete talán legnagyobb hibáját követte el, amikor aláírt az al-Naszrhoz.

TK
2014. 03. 27. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékos elmondta, hogy megérkezése után rögtön elvették az útlevelét, majd az edző közölte, hogy itt más szabályok vonatkoznak a játékosokra. „Rögtön azután, hogy odaértem, azt mondta az amerikai edzőm, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszítsünk, mert a szurkolók megölnek minket. Aztán láttam is, hogy AK–47-esekkel vannak felfegyverkezve a rajongóink. A vezetőink hozzátették, hogy ne izguljak – itt ez a normális” – mondta Nikola Mitrovic.

Az edzőnek és Mitrovic egyik játékostársának egy hónappal hamarabb sikerült elmenekülnie az országból, de előtte a szakember visszaszerezte a szerb játékos útlevelét. Ebben az időszakban egy amerikai csapattársát megölték egy vereséget követően.

„Ha a szíriai származású szomszédaim nem segítenek, akkor éhen haltam volna. Az új edzőmet arra kértem, hogy segítsen repülőjegyet szerezni, de erre nem volt hajlandó. Végül egy belgrádi barátomnak köszönhetően hagytam ott Líbiát. Csak azért osztottam meg a történetemet, hogy pályatársaim okulni tudjanak belőle” – tette hozzá Mitrovic.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.