Megtorolja-e az MLSZ Kabát aljas szabálytalanságát?

Ritka sportszerűtlen jelenet tarkította az Újpest–Diósgyőr találkozót, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

2014. 03. 23. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 2–0-ra vezetett az ezer sebből vérző Újpest, mikor a 75. percben Kabát Péter hátulról nagyon csúnyán megtaposta a diósgyőri Lazar Marjanovicot. Tette mindezt úgy, hogy a labda a közelben sem volt.

A játékvezető sípja néma maradt, Vad II. István és segítői nem látták a durva mozdulatot. Így Kabát csak azért hagyta el idő előtt a pályát, mert néhány perccel az eset után edzője lecserélte. Az MLSZ által készített gólösszefoglalóból kimaradt a fenti mozdulat, a Sport TV Harmadik félidő című műsorában viszont már szerepelt, elemezték is szabálytalanságot.

Nem ez volt egyébként az egyetlen komoly bírói hiba a meccsen, hiszen pont Kabát volt az, aki a második gól előtt lesről lépett ki és harcolt ki tizenegyest. Így lett 19 perc után 2–0.

Azért nem maradt piros lap nélkül a publikum: Vad II a 90. percben a diósgyőri Futács Márkót leküldte a pályáról.

Kérdés, hogy az MLSZ vajon hogy reagál Kabát aljas szabálytalanságára, utólag szankcionálja-e az esetet. Ez különösen a fegyelmi bizottság utóbbi hetekben hozott botrányos döntéseit elnézve érdekes kérdés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.