Messi rögvest a legjobban fizetett labdarúgó lesz

Célegyenesbe fordultak a tárgyalások Lionel Messi szerződés-hosszabbításáról, pedig úgy tűnt, beelőz a PSG.

Ch. G. A.
2014. 03. 25. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Van egy 2018-ig érvényes szerződés. Semmilyen nézeteltérés nincs, csak a játékos és a klub részéről kölcsönösen megnyilvánuló nagyon komoly szándék arra, hogy egyezségre jussunk. Össze fog jönni szépen lassan” – mondta Bartomeu a francia hírügynökségnek.

Miközben a Marca című madridi lap nemrégiben arról írt, hogy a fizetés mértékében nem értenek egyet a felek, más források pedig külföldi nagy klubok – például a PSG és a Manchester City – érdeklődéséről számoltak be, maga Messi tíz napja megerősítette, hogy pályafutása végéig nevelőegyesületében, a Barcelonában szeretne futballozni, amelynek immár ő a legeredményesebb góllövője. A korábbi rekorder Paulino Alcántarát – aki 369 gólig jutott 1912 és 1927 között – az Osasuna felett aratott, március 16-ai 7-0-s siker alkalmával előzte meg, majd a 371 találatához az elmúlt vasárnapi El Clásicón további hármat hozzátett.

Az argentin válogatott támadó 2013 elején meghosszabbította addig érvényes szerződését, de a Real Madrid sztárjátékosa, Ronaldo fizetésének időközben végrehajtott emelése abba az irányba tereli a Barcelonát, hogy a portugálénál magasabb összeget ajánljon négyszeres aranylabdás játékosának.

„A klub azt szeretné, ha ő lenne a világ legjobban fizetett labdarúgója. Biztosak vagyunk benne, hogy meg fogunk állapodni” – szögezte le Bartomeu, hozzátéve, hogy azért optimista, mert Messi is ezt szeretné.

Bő két hete a Goal.com futballhonlap emlékeztetett rá, hogy Ronaldo szeptemberben öt esztendőre szóló, évente 17 millió euró fizetést biztosító megállapodást írt alá a királyi klubbal. Egy héttel később a France Football magazin egy összeállításában Messi tavalyi bérét 12,5 millió euróban adta meg, amelyhez 2,5 milliós prémium társult.

Bartomeu arról is beszélt, hogy továbbra is bízik Gerardo „Tata” Martino vezetőedzőben. Az argentin tréner irányításával a Barcelona nem szerepel olyan egyenletesen, mint korábban, ezzel együtt a klubelnök – a Real Madrid felett a vasárnapi El Clásicón aratott 4-3-as idegenbeli diadalt követően – azt mondta, csak rajta múlik, hogy folytatja-e a munkát. „Tudja, hogy nagyon elégedettek vagyunk vele, az ő döntése, hogy marad-e a klubban. Jelenleg a következő idény végéig szóló szerződése van\" – emlékeztetett a Barca-vezér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.