Miklós Edit hetedik lett szuper-óriásműlesiklásban

A hetedik helyen végzett Miklós Edit az osztrák alpesisí-bajnokság szuper-óriásműlesikló versenyében, Innerkremsben.

SZN
2014. 03. 28. 14:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szocsi olimpián lesiklásban hetedik Miklós ezzel 18 FIS-pontot szerzett, így előrébb lépett a világranglistán.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar síző a következő világkupaszezonban ebben a számban már előkelőbb rajtszámmal indulhat el a versenyeken. „Az első 30-ban vélhetően nem lesz benne, de nagyot, 10-15 helyet javított, így sokkal előrébbről startolhat majd a futamokon. Ezzel jobb esélye lesz bekerülni a pontszerző pozíciókra, azaz az első harminc közé\" – mondta Kaszó Klára.

Az osztrák bajnokság női szuper-óriásműlesikló futamának több mint negyvenfős mezőnyében Miklós Editen kívül csak egy horvát versenyző volt külföldi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.