Moyes szerint Van Persie és Giggs a csoda alapja

A Manchester Unitednál remélik, az Olimpiakosz elleni szerencsés BL-továbbjutás az idény fordulópontja lesz.

Deák Zsigmond
2014. 03. 20. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes a papírforma a labdarúgó Bajnokok Ligája jelenleg zajló idényében, hiszen a tíz éve zajló jelenlegi lebonyolítás során most először fordult elő, hogy a nyolcaddöntőből a nyolc korábbi csoportelső lépett tovább. Közülük egyébként csak a Manchester Unitednál rezgett a léc, de szerdán este végül az Old Trafford rászolgált az Álmok Színháza becenévre, Robin van Persie mesterhármasa (ő a negyedik holland és az ötödik MU-játékos, aki a BL kieséses szakaszában triplázni tudott) 3-0-s sikert és 3-2-s továbbjutást ért az Olimpiakosz Pireusszal szemben.

A támadó a meccs végén megsérült, hordágyon hagyta el a gyepet, de David Moyes menedzser megnyugtatta a kedélyeket, főleg a magáét: „Van Persie sérülése nem súlyos, kapott egy rúgást hátulról a térde magasságánál.” Aztán így folytatta annak a mérkőzésnek az értékelését, amely (egyelőre) megmentette az állását: „A hétvégi bajnoki vereség után azt mondtam a játékosoknak, hogy ez nem mehet így tovább, vissza kell adnunk valamit a szurkolóinknak, akik mostanában nem sokat kaptak tőlünk. Hát most sikerült, nagyon motiváltak voltunk és kiválóan játszottunk. Tudom, a negyeddöntő sorsolásakor sokat épp velünk játszanának, de hiszek benne hogy megnyerhetjük a sorozatot!” Ez igazán meglepő kijelentés, de a személyes értékelés már nem: „Ki kell emelnem Van Persie-t, no meg Giggset, aki két gólban is benne volt, a tapasztalata most aranyat ért. Ám nem lesz örökké velünk!”

Nem bizony, hiszen 41 éves, s már a 140. BL-derbijét játszotta, ezzel csak két mérkőzésre áll a csúcstartó Raúltól. A walesi veterán klasszis a reményeit is megfogalmazta nyilatkozatában: „Bízom benne, hogy az idény során ezen a szinten folytatjuk majd, hiszen akadt pár jó meccsünk, de így még sosem játszottunk. Nehéznek tűnt három gólt lőni úgy, hogy egyet se kapjunk, mégis sikerült. Ez a mérkőzés lesz a szezon fordulópontja a számunkra!”

Előfordulhat, de az ellenkezője is, hiszen jó játék ide vagy oda, az Olimpiakosz egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, a manchesteri kapus, David de Gea bizonyult a mérkőzés egyik legjobbjának. Az ő spanyol honfitársa, a görögök edzője, Míchel szomorúbban fogalmazott, mint a győztesek: „Az eredmény egyáltalán nem tükrözi reálisan a mérkőzés képét, a United belőtte a helyzeteit, mi meg kihagytuk mindet. Gratulálok a játékosaimnak!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.