Nagy verést kapott a Fradi Dániában

A Viborg negyven gólt lőtt Elek Gábor csapatának a KEK negyeddöntőjében.

WL
2014. 03. 03. 21:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2011-ben és 2012-ben KEK-győztes FTC a még versenyben lévők közül az egyik legerősebb ellenféllel találkozott, a Viborg ugyanis 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első volt a Bajnokok Ligájában.

Az első félidő nagy részében kiegyenlített játék zajlott a pályán, de az első perceket leszámítva inkább a dánok vezettek. Komoly előnyre azonban jó darabig nem tudtak szert tenni, a legnagyobb – négygólos – különbség a szünetre alakult ki.

A fordulás után nem jött össze a felzárkózás, sőt, a Viborg eredményesen alkalmazta a leindítást, így a 38. percben már nyolc góllal vezetett (25-17). A magyar időkérés után némileg felzárkózott az FTC (27-22), ám a feltámadás csak rövid ideig tartott, bő tíz perccel a vége előtt már kilenccel vezetett a Viborg (32-23). Elek Gábor vezetőedző újabb időkéréssel próbálta felrázni csapatát, a dánok azonban a hajrában magabiztosan őrizték tetemes előnyüket.

A visszavágót szombaton rendezik a népligeti Elek Gyula Arénában.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Viborg (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 40-32 (18-14)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.