Nemsokára felébreszthetik Törőcsiket a kómából

Az Újpest legendáján agyműtétet hajtottak végre egy szerencsétlen baleset után.

WL
2014. 03. 20. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polonkai Zoltán, az exfutballista közeli barátja az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Törőcsik nővérével egész délután a kórházban volt, ahol az orvosok ezt a tájékoztatást adták nekik. Egyúttal megerősítette, hogy Törőcsik hétfőn névnapi partin volt, elesett, s olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy kórházba kellett szállítani.

A Merényi Gusztáv Kórházban operálták meg, egy vérömlenyt távolítottak el az agyáról, s a beavatkozás óta az intenzív osztályon fekszik mesterséges kómában – tette hozzá Polonkai Zoltán.

Törőcsik András a BVSC-ben kezdett futballozni, innen igazolt az Újpesti Dózsához 1974-ben. „Kese” a lila-fehéreknél több mint tíz évig játszott, itt érte el pályafutása legnagyobb sikereit. Háromszor nyert bajnokságot és háromszor a kupát is elhódította az Újpesttel. 1985-ben a francia Montpellier-hez igazolt, ahonnan rövid kanadai kitérőt követően már csak levezetni tért haza. Az Újpest csatáraként 236 meccsen 69 gólt szerzett. A magyar válogatottban 45 mérkőzésen lépett pályára, 12 gólig jutott. Az 1978-as és az 1982-es világbajnokságon is szerepelt a nemzeti csapatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.