Neymar-tripla, görög zakó

A brazilok 5-0-ra nyertek Johannesburgban, Dél-Korea Patraszban győzött 2-0-ra. Románia–Argentína 0-0.

FT
2014. 03. 05. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-házigazda brazilok a Dél-afrikai Köztársaság ellen idegenben, Johannesburgban a 20. percben Oscar góljával szerezték meg a vezetést, és végül 5-0-ra nyertek, Neymar háromszor is eredményes volt.

A válogatottunkkal azonos Eb-selejtező csoportban levő görögök még nálunk is rosszabbul jártak, ők otthon, Pireuszban 2-0-ra kaptak ki a dél-koreai válogatottól, az észak-írek pedig 0-0-ra végeztek Cipruson. További Eb-selejtezős ellenfelünk, Románia ugyanakkor Bukarestben 0-0-t játszott a Lionel Messivel felálló Argentína ellen.

A világbajnoki címvédő Spanyolország Madridban, a Vicente Calderonban 1-0-ra verte a gyenge produkcióval kirukkoló Olaszországot, a meccs egyetlen gólját Pedro jegyezte a 63. percben. A spanyol válogatottban bemutatkozott Diego Costa, s nem okozott csalódást. Németország Stuttgartban csak nehezen, 1-0-ra gyűrte le Chilét, Mario Götze a 16. percben talált be. Franciaország Párizsban 2-0-ra nyert Hollandia ellen, a hazaiak góljait Karim Benzema (32.) és Blaise Matuidi (41.) szerezték. A franciák tizenhét év után tudták legyőzni a hollandokat, akiknek tizenhét meccses veretlenségi sorozata szakadt meg. Matuidi szenzációs gólt szerzett, érdemes megnézni!

Barátságos mérkőzések:

Dél-afrikai Köztársaság–Brazília 0-5
Görögország–Koreai Köztársaság 0-2
Románia–Argentína 0-0
Ciprus–Észak-Írország 0-0
Oroszország–Örményország 2-0
Bulgária–Fehéroroszország 2-1
Montenegró–Ghána 1-0
Albánia–Málta 2-0
Litvánia–Kazahsztán 1-1
Irán–Guinea 1-2
Japán–Új-Zéland 4-2
Törökország–Svédország 2-1
Ukrajna–Egyesült Államok 2-0
Ausztria–Uruguay 1-1
Svájc–Horvátország 2-2
Belgium–Elefántcsontpart 2-2
Németország–Chile 1-0
Lengyelország–Skócia 0-1
Franciaország–Hollandia 2-0
Anglia–Dánia 1-0
Írország–Szerbia 1-2
Portugália–Kamerun 5-1
Spanyolország–Olaszország 1-0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.