Nincs bosszú, maradnak „SvédAcélbikák„

Stephan Lundh felelőssége hatványozott a Dunaújváros brassói vereségében, de az edző marad a csapat élén.

2014. 03. 04. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azari Zsolt nem bujdosott el, nem kapcsolta ki a telefonját; csakúgy, mint a sikerek idején, a váratlan vereség másnapján is készséggel, nyomdakészen értékelte csapata teljesítményét. „Kudarcot vallottunk, nagyon fájó kudarcot, hiszen mi voltunk a párharc esélyesei. Nem új keletű a probléma, meg kell tanulnunk elviselni az esélyesség terhét. Ha arra gondolok, hogy a vasárnapi harmadik, sorsdöntő mérkőzést 3-0-s vezetésről vesztettük el, akkor egyértelmű, hogy a fegyelemmel, elszántsággal volt gond. Ám a felismerés önmagában nem jelenti azt, hogy a problémát meg is tudjuk oldani. Nincs értelme bárkit is kiemelni, ahogy a csapat ér el sikereket, a kudarcokat is a csapat szenvedi el” – mondta érdeklődésünkre az ügyvezető.

Arra a kérdésre, hogy a vezetőedzőnek sem kell-e kiemelt felelősséget viselnie a pofonért, így felelt: „Nehéz ezt megmondani. Az biztos, hogy nagyon fontos szerepet szántunk a svéd vezetőedzőnek, sőt az edzőpárosnak. Ám a szemléletünkön nem változtatunk, továbbra is az európai hokikultúra jegyében dolgozunk. Nincs bosszú, nincs retorzió, a hibát kell feltárni. Az edzőkérdéssel ráérünk az idény végeztével foglalkozni.”

A kiírás értelmében a Mol Ligában a harmadik helyért nem játszanak a csapatok, jelesül a Dunaújváros és a Miskolc. Így viszont e két csapat a Magyar Kupáig, tehát a következő két hétben nem vív tétmeccset. Azari Zsolt szerint ez nem jelenthet problémát. „A Fehérvár a téli olimpia miatt három hétig nem játszott tétmeccset, mégis csúcsformában folytatta az osztrák bajnokságot, bejutott a rájátszásba. A szünet minket sem akadályozhat meg abban, hogy jól szerepeljünk a Magyar Kupában.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.