Páros lábbal csúszik be a focinak az MLSZ

Sima koccanás? Permanens focistapofátlanság? Hárommeccses eltiltás – mindkettő az MLSZ fegyelmi bizottságánál. Mégis hogyan?

MNO
2014. 03. 21. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrányos, következetlen fegyelmi határozatok sora az MLSZ-től. Még az MTK mindig mértéktartó edzője, Garami József is kiakadt az esetleges bírói tévedéseket megerősíteni vagy épp kozmetikázni hivatott fegyelmi bizottsági döntések után, csütörtökön.

„Nem tartozom a heves vérmérsékletű edzők közé, és tudom, hogy a játékvezetői tévedés a futball része. Ám ami ma történt, amellett nem lehet szó nélkül elmenni. Szerintem Szabó Zsolt azzal, hogy tizenegyest adott a Pécs javára, döntően befolyásolta a mérkőzés eredményének alakulását” – fogalmazott még a mérkőzés után Garami József, minden idők legidősebb NB I-es trénere.

Az alábbi videón látható (1:20-tól) az MTK-edző által kifogásolt helyzet, amelyben a kvázi „versenybalesetnek” nevezhető szituációban először a játékvezető sem ítélt tizenegyest, aztán kicsivel később meggondolta magát. A szabálytalanság az MLSZ-grémiumnál hárommeccses eltiltást ér.

Ugyancsak három mérkőzésre tiltották el a Ferencváros utóbbi időben botrányosan viselkedő futballistáját, Julian Jennert, aki egy vérlázító szabálytalanság után ellenfelet, játékvezetőt és saját edzőjét sem kímélve, vérben forgó szemekkel rontott mindenkire, aki az útjába került. A helyszínen pirosat érő szabálytalanság és sportszerűtlenség – amely az alábbi videón látható –, szintén három meccset ért tehát a szövetségnél.

Paulo Vinícius, a Videoton védője majdnem ennyit, két meccset kapott egy, a helyszínen pirossal és büntetővel „jutalmazott” mozdulatért. Az alábbi videón 1:43-nál következő eseménysorból tisztán kivehető, hogy a játékos egyszerűen elkésett a gólhelyzetnél, a piros és a tizenegyes járt is, de a szándékos durvaság sokszori megtekintés után – így ítélkezik elvileg az MLSZ fegyelmi bizottsága – sem feltételezhető a játékosról. (Emlékeztetőül: Jenner három mérkőzést pihen a ritkán látható arcátlanság után.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.