Pepe „nagyhalálát” már a FIFA is vizsgálja

Az európai futballpályák réme, Pepe mostanság nem a durvaságaival, hanem ízléstelen színjátékaival tűnik ki.

Ch. Gáll András
2014. 03. 04. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az információ hitelességét némiképp megkérdőjelezi, hogy a barcelonai Mundo Deportivo című sportnapilapban látott napvilágot – Katalóniában ugye, nem a Real Madrid a szurkolók szíve csücske –, de akkor is figyelemre méltó. Ezek szerint már a FIFA berkeiben is felfigyeltek Pepe gusztustalan mutatványaira, amelyek sorában a legutóbbi és leginkább gyomorforgató a vasárnap, az Atlético Madrid elleni városi derbin bemutatott „nagyhalál” volt. Ekkor a Real Madrid középhátvédje váratlanul és minden előzmény nélkül hanyatt vágta magát, és bő egy percig fetrengett a földön, azt szimulálva, hogy Godín, az Atlético uruguayi középhátvédje hátrafelé (!) lefejelte volna... Megannyi, különböző szögekből rögzített felvétel bizonyítja, hogy még csak kontaktus sem volt a két játékos között, Pepe mégis „belehalt”.

Pepe bűnlajstroma végtelen hosszúságú. Két éve, a Valencia elleni mérkőzésen olyannyira belefeledkezett szerepébe, hogy – tévedésből – belerúgott klubtársába, Álvaro Arbeloába, aki pedig csak fel akarta segíteni a földről az Oscar-díjra jó eséllyel pályázó brazil-portugált. Ebből az alábbi, tragikomikus jelenet kerekedett ki:

Nos, Joseph Blatter, a FIFA elnöke egy minapi konferencián nyomatékkal hangsúlyozta, hogy szigorúan fel kell lépni a pályákon elharapózó, a fair play szellemét sértő cselekedetek ellen, s ezek sorában nemcsak a kirívó durvaságokat említette, hanem a szimulálást is.

Ami Pepét illeti, nála izgalmas műfajváltás figyelhető meg. Valaha a spanyol bajnokság kiemelkedően legbrutálisabb játékosa volt, a 2009-es, Getafe mérkőzésen történtekkel örökre beírta magát a futball fekete könyvébe. Nyilván mindenki emlékszik még arra, amikor a földdel tette egyenlővé szegény Casquerót, majd utána még be is húzott egyet a játékostársa segítségére siető Getafe-labdarúgónak. Íme:

Azóta viszont megszelídült a rossz fiú, és áttért a színészmesterség területére...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.