Póta Gináék már fogják a BL-serleg egyik fülét

A TTC Berlin asztaliteniszezői a finálé első meccsét hatalmas csatában nyerték meg a Fenerbahce ellen.

2014. 03. 08. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy meccset vívott egymással péntek este a Bajnokok Ligája döntőjének első összecsapásán a német és a török együttes. Bár a mérkőzést a német fővárosban játszották, főként a török szurkolók miatt valódi BL-hangulat uralkodott a csarnokban. A vendégek 2-1-re elhúztak, Póta is kikapott az első találkozóján a kínai születésű, de török állampolgár Hu Melektől, de a Berlin fordított, és az utolsó meccset éppen kétszeres Európa-bajnokunk nyerte meg hatalmas küzdelemben a tajvani Csing I-cseng ellen.

A TTC Berlin így 3-2-re győzött, már fogja a BL-serleg egyik fülét (lényeges a játszmaarány is, ami 11:8), de az április 13-ai isztambuli visszavágón nem lesz könnyű megragadni a másikat is.

„Az egyik legjobb érzés úgy megnyerni egy csapatmeccset, hogy 2-2 után az én győzelmem hozza meg a sikert. Láttam az ellenfelemen, hogy izgul, de én is eléggé ideges voltam, az első szettet simán el is veszítettem. Most nem voltam olyan magabiztos, mint szoktam lenni, de az az igazság, hogy a múlt héten nem tudtam edzeni, belázasodtam. Az országos bajnokságot is ki kellett hagynom. Most nagyon boldogok vagyunk, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a visszavágón nehéz dolgunk lesz. Ha a játékosokat külön-külön nézzük, akkor a Fenerbahce picit erősebb, de nálunk hihetetlenül jó a csapatszellem. Most Irene fantasztikusan játszott, erőn felül teljesített, ezt nem lesz könnyű megismételnie. Viszont a BL-győzelemhez nekünk már az is elég, ha mindegyikünk csak egy meccset nyer” - mondta el érdeklődésünkre Póta Georgina.

Női asztalitenisz Bajnokok Ligája–döntő, első mérkőzés:

TTC Berlin Eastside – Fenerbahce 3-2

Irene Ivancan (német) – Csing I-cseng (tajvani) 3:1 (4:11, 11:6, 11:7, 11:4)
Póta Georgina – Hu Melek (török) 1:3 (13:11, 12:14, 6:11, 8:11)
Shan Xiaona (német) – Viktorija Pavlovics (fehérorosz) 1:3 (11:8, 9:11, 12:14, 5:11)
Irene Ivancan – Hu Melek 3:0 (11:9, 11:9, 11:9)
Póta Georgina – Csing I-cseng 3:1 (3:11, 12:10, 14:12, 11:8)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.