Puyol elhagyja Barcelonát

A katalán védő 1999 óta játszik a gránátvörös-kékeknél.

WL
2014. 03. 04. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves spanyol védő kedden, sajtótájékoztatón jelentette be hivatalosan is döntését, amelyet már korábban megszellőztetett a helyi média. Puyol egyidejűleg lemondott 2016-ig szóló szerződése maradék két évéről.

Puyol - aki április 13-án tölti be a 36-ot - a katalán klub akadémiáján nevelkedett, majd 1999-ben a felnőttek között is bemutatkozott. A százszoros válogatott játékos egyebek között hat bajnoki címet nyert a csapattal, a Bajnokok Ligájában pedig háromszor diadalmaskodott.

Puyol legemlékezetesebb gólja a válogatottban, a 2010-es világbajnokságon Németország ellen. Érdemes figyelni a szpíkert...

Puyol, minden idők talán legnépszerűbb Barca-játékosa a szurkolók körében, összesen 21 trófeát szerzett a katalán klubbal. Az „örök kapitány” 17 évesen lett a legendás La Masía akadémia növendéke, s 1999-ben, alig 21 évesen bemutatkozott a felnőtt csapatban, október 2-án, egy Valladolid–Barcelona bajnokin, Louis van Gaal edzősége idején. 593 hivatalos mérkőzésen viselte szeretett klubja vörös-kék mezét, ennél többször csak két évvel fiatalabb társa és barátja, Xavi Hernández, 464 alkalommal.

Barca-mezben talán a 2008-2009-es idényből, a feledhetetlen madridi 2–6 közben fejelt gólja maradt meg legélénkebben a rajongók memóriájában:

Puyol 2004 óta a Barca csapatkapitánya, s 2007-ben, 2008-ban és 2010-bena FIFA beválasztotta az Év tizenegyébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.