Rakitic esernyője, amely eltemette a Madridot

Rakitic és Bacca szertefoszlatta a Real Madrid bajnoki álmait, a horvát esernyőjével, a kolumbiai góljaival.

Ch. Gáll András
2014. 03. 27. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivan Rakitic 2011 januárja óta a Sevilla labdarúgója, és három év alatt 109 meccsen 26 gólt szerzett, ami nem megvetendő teljesítmény egy középpályástól. Az andalúzok 26 éves csapatkapitánya horvát szülők gyermekeként Svájcban született, az FC Basel csapatában mutatkozott be a svájci élvonalban 17 éves korában, majd 2007-ben leszerződtette a Schalke, ahol négy évet töltött el. 2011 januárja óta a Sevilla játékosa, ahol érkezése óta alapembernek számít. A horvát válogatottban 60-szor játszott, 9 gólt szerzett.

Csodálatos mozdulatával alighanem eldöntötte a bajnokság sorsát, amikor a második félidőben a bal szélen sarokkal „esernyőt” adott Pepének, mielőtt gólpasszt adott volna Carlos Baccának.

A 27 éves kolumbiai tavaly nyáron érkezett az FC Bruges csapatától, és mára tökéletesen feledtette a Manchester Cityhez távozó Álvaro Negredót. Már 14 gólt számlál a bajnokságban – a szezonban összesen 19-et –, egyértelműen a Sevilla revelációja.

Két góljával mindent a feje tetejére állított, alighanem szétzúzta a Real Madrid bajnoki álmait, egyszersmind BL-hely környékére tornázta fel klubját.

A mérkőzés után Marcelo, a Real Madrid balbekkje önkritikát gyakorolt: „Bocsánatot kérünk a szurkolóinktól a mutatott játékért.”

Carlo Ancelotti, az immár harmadik helyen álló fővárosiak edzője még megőrzött valamit kincstári optimizmusából: „Semmi sem veszett még el, harcolunk a végsőkig.”

Tényszerűen igaza van: nyolc forduló még lejátszásra vár, s az utolsó, 38. játéknapon dől el minden, amikor május 18-án a Barcelona a Nou Campban fogadja az Atléticót. Az viszont sokat elmond Ancelotti csapatáról, hogy a négy csúcsrangadón – oda-vissza a Barca és az Atlético ellen – a lehetséges 12 pontból mindössze egyet szerzett, a fővárosiak ellen

Az élcsoport a 30. forduló után:

1. Atlético Madrid 73 pont, 2. Barcelona 72, 3. Real Madrid 70, 4. Athletic Bilbao 56, 5. Sevilla 50. 6. Real Sociedad 46.

A góllövőlista élcsoportja:

1. Ronaldo (Real Madrid) 27 gól, 2. Diego Costa (Atlético) 24, 3. Lionel Messi (Barcelona) 22, 4. Alexis (Barcelona) és Benzema (Real Madrid) 17-17

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.