Rámozdult a City Messire, 200 millió eurót kínál

A jelek szerint a 200 millió eurós kivásárlási ár sem akadály, évi 25 millió eurós fizetés a csalétek Messinek.

Ch. Gáll András
2014. 03. 07. 3:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valami nincs rendben a Nou Campben, ha nem is krízisponthoz érkezett a Barca, de a 2009, 2010 körüli csúcsponthoz, a Guardiola-éra fénykorához képest a mostani csapat csak gyenge utánzat. És Lionel Messi, a világ legjobb labdarúgója körül sincs minden rendben. Meglehetősen kedvetlen, apatikus benyomást kelt, s most először kialakult egy olyan hangulat az öltözőben, ami – ha nem is ellenséges, de – mintha megkérdőjelezné a kis argentin mindenhatóságát, már úgy tűnik, ő sem kikezdhetetlen.

És ez kívülről is látszik.

Ez vezethetett oda, hogy az Elconfidencial.es nevű spanyol honlap olyasmiről ír, ami korábban elképzelhetetlen lett volna: a Manchester City beindítja a Messi-hadműveletet. Manszur bin Zajed al-Najhan,a City végtelen vastagságú pénztárcával rendelkező elnöke 200 millió eurót (62 milliárd forintot) hajlandó fizetni a Barcának Messiért, pontosan annyit, amennyi a kivásárlási ára. Maga a játékos pedig évi 25 millió eurót kereshetne a Citynél, ami hétmillióval több lenne jelenlegi barcelonai bérénél.

Rámozdult a City, a pénz nem akadály

A mézesmadzag tehát ki van vetve, és mivel a Barca körül csapkodnak a villámok – elég csak a Neymar vételára körüli botrányra vagy a Messi família kipattant adóügyeire gondolni –, könnyen lehet, hogy Manchestert biztonságosabb, nyugodtabb vidéknek találja a csatár.

Természetesen Josep Maria Bartomeu klubelnök is tudatában van a veszélynek, nem véletlenül munkálkodik Messi szerződéshosszabbításán, amely hat éven belül immár a hatodik prolongálás lenne. Bartomeu kijelentette: „Messi a világ legjobban fizetett labdarúgója lesz a bajnokság végére. Többet fog keresni nemcsak Neymarnál, hanem Cristiano Ronaldónál is.”

Az biztos, hogy az lesz. Csak az a kérdés, ki fogja fizetni

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.