Real: Mourinho összeesküvés-elméletei újratöltve

Nehezen emésztik a 3-4-et a Fehér Házban. Ronaldo és Sergio Ramos nyilatkozatában visszaköszön a Mourinho-éra.

Ch. Gáll András
2014. 03. 24. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségtelen, nehéz megemészteni egy hazai pályán 4-3-ra elbukott Clásicót, amelyen kétszer is vezetett a csapat – 2-1-re és 3-2-re –, ám az ember már azt hitte, José Mourinho távozásával végképp letűnt a bernabéuban az a dicstelen korszak, amelyet a botrányok, tettlegességek, az állandó összeesküvés-elméletek jellemeztek. 
De nem. A Bernabéu vegyes zónájában hajmeresztő nyilatkozatok hangzottak el Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos szájából.

„Volt, aki nem akarta, hogy győzzünk, és ezzel a Barca kiessen a versenyfutásból. Régóta itt játszom, nem ma kezdtem a szakmát. Nyilvánvaló, hogy egyeseket zavar, ha győz a Madrid. Irigységet okoz. Kettős a mérce. Öt éve itt vagyok, és még sohasem profitáltunk a bírói ítéletekből! Sokan azt akarták, hogy a Barcelona versenyben maradjon az aranyéremért, és tessék, itt is van!” – mondta szemrebbenés nélkül a feldúlt Cristiano Ronaldo, nagyvonalúan megfeledkezvén arról, hogy a Dani Alves által vele szemben elkövetett szabálytalanság, amelyért Undiano Mallenco tizenegyest adott, fél méterrel a tizenhatos vonalán kívül történt. Íme Ronaldo nyilatkozata a spanyolul tudóknak:

Sergio Ramos még keményebb volt, mint a barátja: „A futball és a Madrid kedvéért nagyon remélem, hogy Undiano Mallenco már nem fúj nekünk az idény hátra lévő részében. Gondolkozzanak az illetékesek azon, amin el kell gondolkozniuk, és hagyják, hogy harcoljunk az elsőségért. Neymarhoz hozzá sem értem. Azt akarták, hogy izgalmasabb legyen a liga, hát most elérték.” Itt van a Ramos-nyilatkozat is:

Az egészben az a legszebb, hogy amikor hetekkel ezelőtt nyilvánosságra került, hogy Clos Gómezt jelölte ki a RFEF – a spanyol szövetség – a Clásico vezetésére, éppen a Real Madrid vezetői voltak azok, akik kiverték a balhét, és addig lobbiztak Ángel María Villarnál, a szövetség elnökénél, amíg – példátlan módon – megváltoztatta a bíróküldést, és a FIFA-rangsor második legjobb bíróját, Undiano Mallencót jelölte. (Ez is felzúdulást keltett, mivel Mallenco vezette ősszel az első Clásicót is, amelyet 2-1-re nyert meg a Barca.) Paradox módon még a Barca tiltakozott Mallenco jelölése miatt, azért, mert ebben a döntésben a Madrid kezét sejtették...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.