Retrórangadó a zsúfolt Hidegkuti-stadionban

Állítólag telt ház várható a 204. örökrangadón a Hidegkuti-stadionban. A Fradi az esélyes, az MTK a házigazda.

Ch. Gáll András
2014. 03. 07. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

111 évvel az első MTK–Fradi után szombaton ismét összecsap a két veretes múltú futballcsapat az NB I 19. fordulójában. Ez lesz a 204. örökrangadó, az elsőt 1903-ban játszották, s 1929-ig csak ez a két ma is létező klub szerzett bajnoki címet. Ez a tény már önmagában különleges jelentőséget kölcsönöz a mérkőzésnek.

A magyar labdarúgás szomorú közállapotaira jellemző, hogy a rendőrség döntése miatt lehet kizárólag elővételben jegyet váltani a szombati derbire. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője azt mondta az MTI-nek: a hatóság előzetesen felmérte a helyszínt és a körülményeket, s ezután határozott úgy, hogy a Hidegkuti-stadionban szombaton már ne áruljanak belépőket.

„A mostani adatok alapján jól fogynak a jegyek, elképzelhető, hogy telt ház lesz, az interneten ráadásul a készlet erejéig még a mérkőzés napján is meg lehet vásárolni a belépőket” – nyilatkozta. Sipos hangsúlyozta, az MLSZ arra kéri a szurkolókat, hogy csak akkor menjenek ki a Hidegkuti-stadionba, ha rendelkeznek érvényes jeggyel, a helyszínen ugyanis már semmilyen módon nem juthatnak belépőhöz.

Az MTK-nál megadják a módját az összecsapásnak: az örökrangadóra egyedi mezt készíttettek, amely hasonlít a nyolcvan évvel ezelőtt használatosra. Tavaly az egész garnitúrát elárverezték a kék-fehérek, s idén is jótékony célra fordítják a befolyó összeget.

A hazaiaknál jó hír, hogy a sokáig sérült Fejes András már vállalni tudja a játékot, s a héten az U21-es válogatottban szerepelt (2-2 Skóciában) Poór Patrik is bevetésre kész.

A vendégek fanatikus szurkolótáborukban bíznak, s abban, hogy tíz hellyel megelőzik a tabellán a kiesőzónában tanyázó ellenfelüket. Thomas Doll, a rokonszenves új vezetőedző, aki vasárnap a Győr elleni döntetlennel debütált, szerdán, csütörtökön és pénteken is edzést vezényelt fiainak. A Fradinál – mint minden meccsen – ezúttal is csak a győzelem számítana elfogadható eredménynek.

A forduló többi mérkőzése közül talán a magára hagyott, de cseppet sem elanyátlanodott pécsiek újabb emberes erőpróbája ígérkezik a legizgalmasabbnak a bajnoki címvédő Győr otthonában. A múlt héten a Videotont megtanították kesztyűbe dudálni – amennyiben az 1-1-es döntetlen annak minősül –, most a Győrt le is akarják győzni, ha hinni lehet a lapunknak nyilatkozó 19 éves Kővári Róbertnek, a fehérváriak elleni egyenlítő gól szerzőjének.

A 19. forduló műsora:

péntek:

Pápa – Mezőkövesd 1-1

szombat:

Kecskemét – Diósgyőr 14.00
Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 16.00
MTK – Ferencváros 16.00
Újpest – Kaposvár 18.00
Győr – Pécs 20.00

vasárnap:

Debrecen – Haladás 16.30
Paks – Videoton 18.30

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.