Salzburgi ünnepi játékok, ezúttal nem Mozart miatt

Gulácsi Péter nemzetközi statisztikákat vezető osztrák csapata esélyes az Európa-liga negyeddöntőjébe jutni.

D.Zs.
2014. 03. 20. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salzburgiak a múlt heti, svájci összecsapáson közelebb álltak a győzelemhez, végül azonban meg kellett elégedniük a döntetlennel, ez pedig véget vetett tíz mérkőzésből álló győzelmi sorozatuknak az El-ben. Ezzel együtt bizakodva várhatják a salzburgi visszavágót, ugyanis eddig ők szerezték a legtöbb gólt (21), illetve ők jegyezték a legtöbb kapura lövést (68) a sorozatban. Az osztrák alakulat ráadásul jó mérleggel rendelkezik a svájci csapatokkal szemben, ugyanis története eddigi mindkét, alpesi rivális elleni találkozóját megnyerte hazai környezetben.

A nyolcaddöntő egyik legnagyobb rangadóján, az olasz derbin a Fiorentina a Juventust látja vendégül, az első mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, így a firenzeiek várhatják némileg kedvezőbb helyzetből az összecsapást. A Serie A-ban ebben a szezonban már kétszer találkozott a két csapat, másfél héttel ezelőtt Torinóban a Zebrák 1-0-ra diadalmaskodtak, tavaly októberben azonban a lila-fehérek hazai környezetben 4-2-re győztek. Ez utóbbi találkozó volt a Juventus legutóbbi veresége a bajnokságban.

Érdekesség, hogy ez a két csapat vívta a sorozat jogelődjének számító UEFA-kupa 1990-es döntőjét, az első mérkőzésen a Juventus 3-1-re nyert, majd a visszavágón gól nélküli döntetlen született, így a trófea Torinóba került.

A korábban szintén az esélyesek között számon tartott Tottenham Hotspurnek hatalmas bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, ugyanis kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Benfica vendégeként. A londoniaknak ehhez egy hosszú sorozatot kellene megszakítaniuk, a portugál gárda ugyanis legutóbb 2012. október 2-én szenvedett vereséget hazai pályán európai kupamérkőzésen, akkor a Barcelona diadalmaskodott 2-0-ra az Estádio da Luzban.

Anzsi Mahacskala – Alkmaar 18.00 (az 1. mérkőzésen: 0-1)
Valencia – Ludogorec Razgrad 19.00 (3-0)
Plzen – Lyon 19.00 (1-4)
Benfica – Tottenham 19.00 (3-1, tévé, Digi 2)
Fiorentina–  Juventus 19.00 (1-1, tévé: Digi 1)
Salzburg – Basel 21.05 (0-0, tévé: Digi 1)
Betis – Sevilla 21.05 (2-0, tévé: Digi 2)
Napoli – Porto 21.05 (0-1, tévé: Story 4)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.