Scolari már a kezei közt érzi a világbajnoki kupát

Napról napra jobban meg vagyok győződve arról, hogy elhódítjuk a kupát – közölte a brazil szövetségi kapitány.

WL
2014. 03. 03. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország futballválogatottja egy nappal később Johannesburgban játszik felkészülési mérkőzést a Dél-afrikai Köztársaság együttesével, Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány pedig már gyakorlatilag megígérte honfitársainak, hogy Brazília a nyáron megszerzi története hatodik vb-címét.

„Napról napra jobban meg vagyok győződve arról, hogy elhódítjuk a kupát” – fogalmazott röviden a 65 éves szakember, hozzátéve, hogy a szurkolók lelkesedése is nagy segítségükre lesz: „Velük mindig 12-en leszünk a pályán” – mondta.

A június 12-én kezdődő és július 13-ig tartó világbajnokságon 32 csapat küzd majd, 12 város 12 stadionjában összesen 64 mérkőzést rendeznek.

Központi visszaszámláló-ünnepséget ugyan nem terveznek keddre, de a szervezők szeretnék hangsúlyozni, hogy hol tartanak az előkészületekben. Ebből az alkalomból a központi emlékműveket és a vb-arénák némelyikét a sárga-zöld nemzeti színekkel világítják meg. Sao Paulóban és Curitibában ugyanakkor biztosan nem lesz nagy ünneplés, itt ugyanis még javában folynak az építkezések, s csak május közepére, azaz négy héttel a rajt előtt várható, hogy elkészülnek a stadionok.

A nyári tornára mintegy 600 ezer külföldi futballdrukkert várnak. „Nagyon jól felkészültünk arra, hogy mindenkinek a biztonságát garantáljuk” – jelentette ki Dilma Rousseff brazil államfő, akitől a torna jellemzésére kitalált „világbajnokságok világbajnoksága” szlogen is származik.

A vb kapcsán 150 ezer rendőr és katona, valamint 20 ezer további biztonsági ember lesz szolgálatban országszerte. Vészhelyzet esetére a hadsereg is készenlétben áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.