Szász Emese mindenkit leszúrt Barcelonában

A Vasas vívónője ellenállhatatlan volt a párbajtőrözők világkupaversenyén.

2014. 03. 08. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diplomatikus megfogalmazással élve nem indult jól, valójában pocsékul kezdődött számunkra a női párbajtőrözők barcelonai világkupaversenye. A selejtezőben pástra lépett tizenegy indulónk közül tíz elvérzett, csak Révész Julianna jutott fel a 64-es főtáblára, ahol Szász Emese kiemeltként, mint a világranglista harmadik helyezettje automatikusan helyet kapott.  

A 64 között Szász 15-9-re nyert a lengyel Nelip, Révész 15-11-re a francia Vitalis ellen, de Révész a következő körben kiszállt, egyetlen tussal, 13-12-re alulmaradt a venezuelai Martinezzel szemben. Szász Emesét azonban ezen a napon senki sem tudta megállítani, a Vasas vb-ezüstérmes versenyzője a tavalyi Eb-n második helyezett olasz  Quandamcarlót 15-2-re, a csapatban vb-címvédő orosz Andrujisnát 15-10-re verte, a negyeddöntőben pedig a regnáló egyéni világbajnok észt Beljajevát 15-4-re győzte le. Szász tavaly a budapesti vb-n az elődöntőben egy tussal kikapott Beljajevától, így itthon bronzérmes lett, és először bizony nem volt boldog; gyaníthatóan a mostani asszót az észt versenyző is megjegyzi.

Szász az elődöntőben a kínai Csin Hszüét 15-9-re, a döntőben Andrjusina „kolléganőjét”, az ugyancsak csapatvilágbajnok Zverevát 15-10-re verte, majd felmasírozott a dobogó legfelső fokára. Nem mellékesen 226 fős mezőnyben győzött, kijár neki a hatalmas gratuláció!

„Elég mérges voltam Párizsban, amikor kiestem a legjobb 64 között. Úgy látszik, ez kellően felbosszantott, nagyon jól ment a vívás Egyébként Párizsból egyenesen Barcelonába utaztam a barátnőmhöz, lehet, hogy ez a kis feltöltődés is jót tett. 15-2-re vertem azt az olaszt - nem is emlékszem, nyertem-e valaha ilyen fölénnyel -, akitől az Eb-elődöntőben kikaptam, 15-4-re az észtet, aki a vb-elődöntőben bizonyult jobbnak nálam. Ez egyfelől persze remek riposzt, ugyanakkor kicsit bosszant, ha ennyivel jobb tudok lenni náluk, akkor miért nem sikerült...? Természetesen nagyon boldog vagyok, de most nem ünneplünk, jöhet a vasárnapi csapatverseny, Utána viszont bevesszük a Ramblas-t” - nyilatkozta Szász Emese a Magyar Vívó Szövetség honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.