Szemüregcsontot tört, fél évre eltiltották

A debreceni Vindisch Ferenc a Vasas elleni pólómérkőzésen súlyos sérülést okozott Steinmetz Ádámnak.

FT
2014. 03. 08. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március 1-jei Debrecen–Vasas (10-9) ob I-es mérkőzést követően a Vasas levélben fordult a Magyar Vízilabda Szövetség illetékes bizottságaihoz. A találkozón nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett Steinmetz Ádám, és megsérült a Vasas másik játékosa, Takács Bálint is. A vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága kivizsgálta a történteket, s a debreceniektől Vindisch Ferencet azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő hat hónapos eltiltással büntette, Sasa Misicet pedig három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta.

Vezsenyi Péter, a fegyelmi bizottság elnöke a szövetség honlapján pénteken a következőképpen indokolta a döntéseket: „Mindkét játékos esetében megállapítható volt a szándékos ütés, de az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettünk minden rendelkezésre álló körülményt. Vindisch Ferenc mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be egy speciális játékhelyzetben, a hat hónapos eltiltást ez indokolja. Ezt a büntetést azonnal, a mai nappal meg kell kezdenie, a fellebbezési lehetőség nem érinti a végrehajtást. Természetesen élhet a fellebbezés lehetőségével, a másodfokú bizottság dönt majd ebben az esetben. Sasa Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, azt követően lép életbe a büntetés.”

Az ominózus esetek a találkozón:

A fegyelmi bizottság meghallgatta Steinmetz Ádámot és Vindisch Ferencet is, szembesítette a két játékost, és ezt követően hozta meg határozatát. Sasa Misic nem jelent meg a bizottság ülésén.

A Debrecen fellebbez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.