Szépségkirálynő is nekivetkőzik a Vivicittának

A tavasz leglátogatottabb szabadidős sporteseményén a sztárok nemes célokért futnak.

FT
2014. 03. 31. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományoknak megfelelően a Telekom Vivicittán adományokat is gyűjtenek: az idén a UNICEF Magyarországot, a Gézengúz Alapítványt és az SOS Gyermekfalut lehet támogatni. A szervezetek egy-egy jó ügyet ajánlanak a futók figyelmébe, bízva a jótékonyság sokakat megérintő erejében. Elképzeléseik erős hangsúlyt kapnak azáltal is, hogy hírességek, neves művészek, közkedvelt énekesek képviselik őket, akik április 13-án maguk is futócipőt húznak, s ott izzadnak majd a tízezres tömegben, futnak, gyalogolnak és egyidejűleg gyűjtenek a nemes célok megvalósulása érdekében.

Így például kutyájával máris komoly futóedzéseket tart a Normafánál az SOS Gyermekfalut támogató Barabás Éva televíziós műsorvezető, aki már többször is futott a Vivicittán. Készül a megméretésre Ötvös Brigitta szépségkirálynő, Gájer Bálint énekes, a Gézengúz Alapítvány követeként pedig Huszárik Kata színésznő. Ez az alapítvány a salgótarjáni intézményét szeretné felszerelni minél több olyan kölcsönzésre is alkalmas eszközzel, melyek segítenek a születéskor rendellenességgel világra jött kisgyermekek fejlesztésében. Pindroch Csaba színművész ugyancsak a Gézengúzok színeiben fut majd.

Igen erős csapatot vonultat fel a UNICEF Magyarország is, élén a nagykövetével, D. Tóth Krisztával.
Kocsis Tibor a rajtja előtt még minikoncertet is ad a futóknak, s mellettük ott lesz Szabó Kimmel Tamás színművész és Dukai Regina modell is. A UNICEF célja az, hogy minden gyerek kaphassa meg a gyermekbénulás elleni Szabin-cseppet. A Vivicittá adta egyedi alkalmat ki nem hagyná a Barátok közt tv-sorozat ismert szereplője, a sportos Kiss Ramóna sem.

A Telekom Vivicittá futamai a jól megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy többféle futam is indul, így a család minden tagja megtalálhatja a számára legtöbb örömöt kínáló távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá (3,2 km), gyaloglás (3,2 km), 800 méteres családi futás, és a legkomolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.