Szilágyinak ez az arany még hiányzik

A világranglista első tizenhat helyezettje közül tizenöt indul a Gerevich–Kovács–Kárpáti kard Grand Prix-n.

2014. 03. 06. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén női párbajtőrözőink és tőrözőink egyaránt korán elhullottak a maguk hazai GP-, illetve Világkupa-versenyén az Angyalföldi Sportközpontban, nem érték meg, hogy a döntőben a WestEndben vívhassanak; a hét végén azonban erre férfi kardozóinknak jóval nagyobb esélyük van a Gerevich–Kovács–Kárpáti Grand Prix-n. Egyrészt azért, mert most nem négyes, hanem nyolcas döntőt rendeznek, másrészt mégiscsak Szilágyi Áron az olimpiai bajnok, aki három hete a padovai Világkupán is mindenkit lekaszabolt, előtte pedig Madridban Gémesi Csanád a második helyen zárt.

„Tavaly bronzérmes voltam itthon, tavalyelőtt ezüstöt szereztem, így már csak az arany hiányzik, de nem ígérhetek semmit. Illetve azt igen, hogy a legjobb tudásom szerint vívok” – fogalmazott Szilágyi Áron a Gerevich–Kovács–Kárpáti kard Grand Prix csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A mieinknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen a világranglista első tizenhat helyezettjéből tizenöten itt lesznek. Olimpiai bajnokunk jelenleg második a rangsorban, Gémesi a 13. helyet foglalja el. A selejtezőt szombaton ezúttal a MOM Sportközpontban rendezik, és vasárnap 64-es táblán is innen kellene eljutni a WestEndbe.

A WestEnd Zrt. nem bánta meg, hogy beszállt a vívóversenyek lebonyolításába: az előző két, az üzletközpontban megrendezett esemény napján a látogatottsága meghaladta a 40, illetve a 60 ezer főt, ami magasabb az átlagosnál.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrözőnk, Kulcsár Krisztián június 1-től a nemzetközi szövetség technikai igazgatója lesz, az első számú „szakmai főnök”; a jelentős sportdiplomáciai siker után várjuk a hasonló folytatást a páston is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.