Telt ház lehet a BL négyes döntőjén

10 ezer néző előtt rendezhetik a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét a budapesti Papp László-arénában.

WL
2014. 03. 25. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint az az európai szövetség (EHF), valamint a négy érintett klub – a címvédő Győri Audi ETO KC, a montenegrói Buducnost Podgorica, a macedón Vardar Szkopje és a dán Midtjylland – képviselőinek jelenlétében megtartott keddi, budapesti értekezleten elhangzott: az értékesítés első szakaszában rendelkezésre bocsátott 2500 belépő öt nap alatt elfogyott, a második értékesítési szakasz április elején indul. A mind a négy összecsapásra (két elődöntő, bronz- és aranymeccs) szóló jegy 9900 és 34 990 forint között vásárolható meg.

Alapból a három külföldi klubnak 310-310 belépő jár, amit maga értékesíthet szurkolói között, ugyanakkor az interneten keresztül is lehet jegyet vásárolni, így előfordulhat, hogy egy-egy csapatot ennél lényegesen többen kísérnek majd el Budapestre.

Torben Kölbaek, az elődöntőben a Győrrel találkozó Midtjylland ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: az időpont nem túl kedvező a dán rajongók számára, mert május első hétvégéje hagyományosan családi ünnep Dániában.

„Két hét múlva többet tudok mondani. Lehet, hogy ezren kísérnek el minket, lehet, hogy csak százan” – jegyezte meg. Hozzátette: az elődöntő – és az egész Final Four – egyértelmű esélyese a Győr, de mivel a párharcokban egy meccs dönt, bízik benne, hogy Dávid legyőzi Góliátot.

„Már arra is büszkék vagyunk, hogy sikerült idáig eljutnunk. Úgy ítélem meg, a magyar szervezők remek munkát végeznek, hogy egy nagyszerű kézilabdás ünnep legyen a Final Four” – mondta a Midtjylland képviselője.

Srdjan Markoc, a Podgorica főtitkára szerint a Buducnostot 4-500 szurkoló kíséri el a magyar fővárosba, ahol szeretnék megnyerni a BL-trófeát. Markoc nem tudta elkerülni a Milena Knezevic botrányára vonatkozó kérdést. A montenegrói játékos március 9-én, a döntetlennel zárult Győr elleni találkozó utolsó másodpercében szándékosan lefejelte Görbicz Anitát, amiért két BL-mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és így a május 4-i helyosztón már játszhat.

„Knezevic nemcsak a klubjának, hanem magának is óriási kárt okozott, amely végigkíséri egész pályafutásán. Amint már jeleztük: a szezon végéig fizetésének felét kapja, a másik felét pedig jótékony célra fordítja” – mondta Markoc.

Tanja Medved, a Vardar Szkopje sportigazgatója úgy fogalmazott, első ízben jutottak ugyan a BL-ben a négy közé, de nem elégednek meg ennyivel, noha tisztában vannak azzal, hogy az ETO a legnagyobb favorit.

„Nagyon egységesek vagyunk, ebben rejlik az erőnk. Alapcélunk az volt, hogy idáig eljussunk, de szeretnénk meccset nyerni Budapesten is” – mondta Medved, hozzátéve: csaknem 350 szimpatizáns érkezik Macedóniából majd a BL négyes döntőjére.

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke kiemelte: szeretnének olyan házigazdái lenni az eseménynek, hogy az EHF-nél Budapest legyen az európai női kézilabdázás fővárosa, és mint a férfi BL esetében Köln, úgy több évig a magyar főváros adjon otthont a női BL végküzdelmeinek. Ehhez az is szükséges, hogy a csarnokon belüli és kívüli kísérőprogramokon a hangulat jó legyen. Az ETO a torna mindkét napjára különvonat indítását tervezi győri szurkolói számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.