Thomas Doll nagy fába vágta a fejszéjét

Az örökrangadón megérdemelten nyert 3-2-re az MTK, a Fradi a második gólját hármas emberhátrányban kapta.

Ch. Gáll András
2014. 03. 08. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 204. örökrangadó valamilyen szinten az esszenciája volt a Ferencváros hosszú ideje tartó, balszerencse-sorozattal terhelt vergődésének. Mert kétségtelenül peches volt ezúttal is a Fradi, csakhogy amikor irreális elvárások nyomasztják a csapatot és külön-külön a játékosokat, akkor szinte törvényszerűen csúsznak be a hibák, feszültek az idegek, mint ahogy ezen a verőfényes szombat délutánon is.

Ilyen kezdésről álmodik a hazai csapat, amilyen kezdést Pölöskei Zsolt bombagólja jelentett az első MTK-támadás végén, ezt még Somália a 20. percben ki tudta egyenlíteni. Az első félidő baljós – és később komoly jelentőséget nyerő – eseménye Jenner teljesen fölösleges sárga lapja volt.

Aztán az 55. percben a forrófejű hollandus értelmetlenül, ártalmatlan helyzetben rázúdult Vukmir lábára, Andó-Szabó játékvezető kezében villant az újabb sárga, amely gyorsan pirossá alakult. Jenner nem volt hajlandó levonulni a pályáról, belekötött az élő fába is, még az őt letuszkolni próbáló Máté Csaba másodedzőnek is nekiment. Közben Torghelle Sándor, az MTK centere is fontosnak tartotta, hogy a pálya túlsó végéből odaszaladjon, szerencsére nem fért hozzá Jennerhez, azért ő is kapott egy sárgát.

A 60. percben olyan gólt kapott a Fradi, amilyen nincs is. Eleve emberhátrányban futballozva Mateos és Gyömbér összefejelt, mindketten levonultak a kapu mögé ápolásra, hét mezőnyjátékos küzdött tíz ellen, és persze érvényesült a „sok lúd disznót győz” effektus: Torghelle lefejelt egy beadást, jött Kanta, és bevágta. 2-1.

Majd fordított szereposztásban Kanta tálalta Torghelle lábára a labdát, és az MTK-fanatikusok kedvenc Sanyija kíméletlenül beverte. 3-1.

Somália még szépített, a tíz emberrel küzdő Fradi beszorította az MTK-t, az utolsó pillanatban még Leonardo szabadrúgását Hegedűs kipiszkálta a pipából, s maradt a 3-2. Az MTK elmozdult a kieső helyről, a Fradit pedig még a 4-0-ra győző Honvéd is megelőzte.

A sajtószobában először – a vendég jogán – Thomas Doll, a Fradi edzője értékelt:

– Roppant csalódott vagyok, de nem is az a fontos, hogy én milyen vagyok... Sajnos roppant ostoba szabálytalanságokkal harcoltuk ki magunknak a sárga lapokat, no meg a pirosat. Azzal nincs problémám, ha a játék hevében valaki egy ütemmel lekésik, és azért kap sárgát, de ilyen ostoba, fölösleges szabálytalanságokra, mint amilyeneket Jenner is elkövetett, nincs szükség. Ennek a csapat issza meg a levét. Ettől függetlenül gratulálok az MTK-nak, és nagyon kedves volt a fogadtatás is a mérkőzés előtt, amelyben Domonyai klubigazgató úr részesített bennünket. Nagyon sok labdát eladtunk, de persze azt sem szabad elhallgatni, hogy az MTK remekül játszott. 3-1 után is küzdöttünk, megpróbáltunk felállni. Ha ilyen könnyelműen kezeljük a nehéz szituációkat, akkor nem érdemeljük meg, hogy nyerjünk. Sajnos mindig rohannunk kell az eredmény után, ez nem jó. Lehetett látni, hogy jó erőben vagyunk, a fiúk keményen küzdöttek, hajtottak. Sokkal koncentráltabban kell dolgoznunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Jenner esetére még visszatérünk.

Garami József, az MTK szakmai igazgatója:

– Nagyszerű Ferencvárost győztünk le, gratulálok a csapatomnak. Sajnos 3-1 után elkezdtünk kapkodni, és indokolatlanul visszaálltunk, de megértem a játékosaimat, mert nagyon őrizni akarták a három pontot, elvégre kieső helyen kezdtük a mérkőzést. Torghelle Sanyi minden dicséretet megérdemel, nagy kedvence ő a szurkolóinknak, s még sokkal jobb is lesz, ugyanis sokat kihagyott és nincs még kifogástalan erőállapotban. De küzdött, csúszott-mászott, minden dicséretet megérdemel. Sajnos Csiki Norbi megint megsérült, közepesen súlyosan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.