Titánok harca: Costa vs. Ronaldo, Atlético vs. Real

Huszonhárom éve nem volt ilyen, hogy az Atlético és a Real Madrid a tabella éllovasaiként csapott volna össze.

Ch. Gáll András
2014. 03. 02. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Primera División első és második helyezettje, az egyformán 63 ponttal álló Real Madrid és Atlético Madrid csap össze vasárnap délután öt órakor a Manzanares partján, a Vicente Calderón-stadionban. S bár a házigazda az Atlético, amely két döntetlen híján valamennyi bajnokiját megnyerte ebben a stadionban, a statisztikusok kimutatták, hogy Carlo Ancelotti sem szenvedett még vereséget ezen a pályán, bármelyik csapatával is érkezett ide.

De nemcsak a csapatok számára fontos ez a derbi, hanem a két gólvágónak, Cristiano Ronaldónak és Diego Costának is. A portugál 22 találattal vezeti a góllövőlistát a 21 gólos brazil-spanyol előtt, aki szerdán be is mutatkozik új hazája válogatottjában.

Mindkét oldalon erős a függőség a két sztártól. Az Atlético 82, ebben az idényben szerzett góljából 27-et lőtt vagy fejelt Diego Costa, a Real Madrid 110 góljából 36-ot Ronaldo. Egyforma arány: 32,9, illetve 32,7 százalék.

Ronaldo eddig 12 alkalommal került szembe az Atléticóval, és 11 gólt szerzett ellene. Diego Costa mérlege lényegesen szerényebb a Real ellen: 11 meccsből két gól, és mindkettő a Bernabéuban!

Diego Simeone, az Atlético edzője amondó, hogy a mérkőzés esélyese a Real Madrid, mert „ő az éllovas”. Ezzel szemben Arda Turan, az Atlético török játékmestere úgy véli, hogy ők a favoritok. Most akkor legyen okos az ember

A játékvezető személye – Carlos Delgado Ferreiro – a Realnak kedvez: eddig tizenegy meccset vezetett a hófehéreknek, és ezekből nyolcat megnyertek, hármat döntetlenre adtak, s egyet sem veszítettek el.

A várható összeállítások:

Atlético: Courtois – Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luis – Arda Turan, Koke, Mario Suárez, Gabi – Diego Costa, David Villa.

Real: Diego López – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Modric, Di María – Bale, Benzema, Ronaldo.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.