Több mint 900 éremmel befutó a Kőbánya

Turi György mesteredző meglepetésként élte meg az Év műhelye-díj elnyerését.

2014. 03. 07. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A műsoros gálaesten részt vettek „A hónap műhelye”-díjjal korábban kitüntetett szakosztályok sportolói és vezetői, az érintett sportági szövetségek elnökei, főtitkárai. A fiatalok előtt példaképként volt jelent több olimpiai érmes, többek közt a MOB elnöke és főtitkára, Borkai Zsolt és Szabó Bence, valamint Pars Krisztián, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Fodor Rajmund, Cseh László, Kökény Beatrix, Szabó Tünde, Güttler Károly és a Szocsiban rövidpályás gyorskorcsolya-váltóban pontszerző Lajtos Szandra.

Borkai Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta, a Magyar Olimpiai Bizottság számára fontos az utánpótlás és egyben a műhelyek támogatása. „Tiétek a jövő, mi pedig a jövőt építjük, amint az már a múlt heti Héraklész Gálán is megmutatkozott!” – mondta a MOB elnöke, majd köszönetet mondott a Decathlonnak és az Utánpótlássport.hu-nak az együttműködésért.

A díjat, a vándorserleget Borkai Zsolttól a kőbányai úszók nevében Turi György mesteredző vette át, aki meglepetésként élte meg a győzelmet, mint elmondta, más sportágak, műhelyek esetében is látott nagyon komoly eredményeket, igaz – mint fogalmazott – ők csapatban nagyon erősek. „Több mint 600 gyerekkel foglalkozunk, ez folyamatos eredményességgel jár” – emelte ki a szakember, aki az idei nankingi ifjúsági olimpiára is kitért. „A játékokon nyolc magyar úszó állhat rajthoz. Úgy gondolom, mi három versenyzőt adunk az ifiolimpiára, nagyon bízom Szilágyi Liliánában, Horváth Árpádban és Szabó Norbertben” – fogalmazott Turi, aki a sikerért köszönetet mondott kollégáinak.

A szakosztály 2013-as éremtermése lenyűgöző: a legjelentősebb hazai és nemzetközi versenyeken összesen 908 dobogós helyezést szereztek a műhely utánpótláskorú sportolói. Az érmek között akad három ifjúsági világbajnoki ezüst (Szilágyi Liliána kettőt, Horváth Dávid egyet szerzett), és hat felnőtt országos bajnoki arany. A Kőbánya SC versenyzői harminc korosztályos országos csúcsot is felállítottak, és élen végeztek minden korosztály egyesületi pontversenyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.