Tömegsír Újpesten, közös herevasalás Berkivel

Agyas szerint az újpesti belga tulajdonossal Drégely várát és a négyes metró két állomását is megvetették.

Ch. Gáll András
2014. 03. 19. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Na, helló! Négy nap után máris visszahívtál? Mi, síelni voltál? Legalább ne súlyosbítsd. Azt hittem, addig már nem is beszélünk, amíg az Újpestet le nem pattintják a BLASZ IV-be. Komolyan mondom, egy Dózsa–FC PIFU vagy Dózsa–Gamma meccsre még én is kimennék. Pláne, hogy a Gammán a sört és a vizet még külön pohárba adják, és tudod, mi a csatakiáltásuk? Nem? Jellemző. Hát az, hogy „Gamma, Gamma, Gamma, jól érzem magam ma”. Te, ez besz*rás lenne, az Újpestet a hetedik osztályba’ látni. A játékosok fele amúgy odavaló, annál lejjebb meg már csak a gombfocicsapat van. Mondjuk ezekre a vezetőkre maximum annyit is bíznék rá, egy gombfocicsapatot. Bár azt nem vállalnák, abból nehéz nyúlni. Ez a belga csávó, aki egy euróért megkapta az egész negyedik kerületet, szerinted mibe’ bízott? Hogy egy pohár sör áráér’ majd a Fazekas meg a Törőcsik lesz a csatár, megint a Bayern Münchennel játsszák a BL-elődöntőt, az előző tulaj meg otthagy mindent, élére vasalva, és azt az egy eurót a kamataival szépen beosztja a következő tíz évre? Az Egér épp tegnap mondta, hogy totál hülyék voltunk, a teljes tavalyelőtti fogyasztásunkat a Böfögőben (Agyasék törzskocsmájának hangsúlyozottan nem hivatalos neve – a szerk.) fel kellett volna íratni egy számlára, és elküldeni Újpestre, a belga két éve még azt is kifizette volna. Mert körülbelül most kezd rájönni, hova került. Az Egér azon baromkodott, hogy megvetették vele a törököktől Drégely várát, meg most az épülő négyes metró két állomását, és mind a két számlát ugyanazzal a tollal írták. A csávóra nem egy-két csontváz dőlt rá, hanem egy tömegsír. Bár ezt hagyjuk, szegény Feketét pont most temették el. Emlékszel, mennyit szórakoztunk a biciklicselein, amikor elkezdett az oldalvonal mellett „bringázni”, és csak Káposztásmegyernél fordult vissza, meg azon, hogy úgy hívtuk, a Nyers Ész? Ha ma csak egy ilyen futballistája lenne az Újpestnek! Miatta kijárnának tízezren meccsre! De most már a Kabát a legenda, pedig olyan szép lazán mozog, mint az Ózban a Bádogember, csak azon még nem volt tetoválás.

Ekkor közbevetettem, most igazán nem kellene többet az Újpesttel poénkodni, mert bárki bármit is vétett egyszerű alkalmatlanságból, ostobaságból vagy annál súlyosabb okból, az egész magyar futball számára csapás lenne, ha egyik legpatinásabb, legeredményesebb klubunk semmivé tűnne. Agyas nem kis meglepetésemre egyetértett:

– Ez igaz. Remélem, kimásznak a sz*rból, a Fradi is túlélte a Berkit. Na, az még szebb történet. A Sunyi a múltkor behozott egy újságot, amiben az volt, hogy a Berki az első ember Magyarországon, aki a heréit kivasaltatja, nehogy már gyűröttek legyenek. Mondta is a Sunyi, hogy egy kamionsofőr haverja azt üzeni, ő nagyon szívesen kivasalná a Berki heréit, kimehetnének együtt az M0-sra, de találkozniuk se kell, elég, ha a Berki egy csomagban elküldi neki az árut. A vicc persze ebbe’ is az, hogy ez a csávó pár éve a Ferencváros első embere lehetett. Úgyhogy szerintem jobban járna mindenki, ha az újpestiek is elmennének a heréiket vasaltatni. Számlát is simán kérhetnének róla. Na, helló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.