Törőcsik élet és halál között

Az Újpest legendája hétfőn elesett, és olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy agyműtétet kellett végrehajtani rajta. Kómában van.

GB
2014. 03. 20. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik András hétfőn egy névnapi partin vett részt, elesett, és olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy kórházba kellett szállítani. A Merényi-kórházban agyműtétet hajtottak végre rajta, azóta az intenzív osztályon fekszik, kómában van. Olyan szerencsétlenül esett el, hogy az arcán is súlyos sérülések keletkeztek.

Az MTI érdeklődésére a kórház megerősítette az információt, részleteket azonban nem közölt, arra hivatkozva, hogy a család ehhez még nem járult hozzá.

Törőcsiket korábban is többször kezelték kórházban, legutóbb 2013 júniusában, amikor stroke-ot kapott. Előtte a mostanihoz hasonló sérülés miatt kellett ellátni.

Törőcsik András a BVSC-ben kezdett futballozni, innen igazolt az Újpesti Dózsához 1974-ben. „Kese” a lila-fehéreknél több mint tíz évig játszott, itt érte el pályafutása legnagyobb sikereit. Háromszor nyert bajnokságot és háromszor a kupát is elhódította az Újpesttel. 1985-ben a francia Montpellier-hez igazolt, ahonnan rövid kanadai kitérőt követően már csak levezetni tért haza. Az Újpest csatáraként 236 meccsen 69 gólt szerzett. A magyar válogatottban 45 mérkőzésen lépett pályára, 12 gólig jutott. Az 1978-as és az 1982-es világbajnokságon is szerepelt a nemzeti csapatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.