Tovább szenved a Paks

Hiába lőtt gólt Torghelle, kikapott a Videotontól az MTK. A Debrecen a hajrában nyert. A Puskás Akadémia kiütötte a Mezőkövesdet.

BL
2014. 03. 22. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első játékrészt enyhe hazai fölény jellemezte Debrecenben, a vendégek inkább kontrákból próbáltak veszélyeztetni, de – akárcsak a debreceniek – eredménytelenek maradtak.

A fordulás után mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, de ezek rendre kimaradtak. Amikor aztán úgy tűnt, már nem születik gól, Tisza a ráadásban kiharcolt egy 11-est, amelyet értékesített is, így a Debrecen otthon tartotta a három pontot.

A listavezető hajdúságiak immár 13 bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a baranyai együttesnek kilencmeccses veretlenségi szériája szakadt most meg.

DVSC-TEVA – PMFC-Matias 1-0 (0-0)
Debrecen, 6000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Tisza (94., 11-esből)
sárga lap: Morozov (5.), Sidibe (85.), illetve Romic (35.), Fodor (92.)
Debrecen: Novakovic - Lázár, Máté, Morozov, Korhut - Bódi (Vadnai, 57.), Zsidai, Mihelic, Szakály - Volas (Sidibe, 71.), Kulcsár (Tisza, 46.).
Pécs: Gőcze - Fodor, Balogh B., Romic, Mohl - Horváth A. - Kővári (Városi, 73.), Márkvárt, Koller, Wittrédi (Peric, 60.) - Szatmári.

Az MTK és a Videoton összecsapásán az első félidőben egyetlen nagy helyzetet láthatott a közönség, Torghelle lövése a kapufán csattant.

A fordulást követően a vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását, majd Álvarez szép egyéni megoldásának köszönhetően a vezetést is megszerezték. Néhány pillanattal később a fehérváriak Nildo szabadrúgásgóljával megduplázták előnyüket. A hajrára izgalmassá vált a mérkőzés, miután Torghelle büntetőből szépített, de az eredmény már nem változott. A fehérvári gárda ezzel megszakította hat mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

MTK Budapest – Videoton FC 1-2 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 500 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Torghelle (83., 11-esből), illetve Álvarez (72.), Nildo (74.)
sárga lap: Horváth Zs. (52.), Poór (73.), illetve Kovács I. (77.), Zé Luís (82.)
MTK: Hegedüs– Baki (Nagy T. 13.), Vukmir, Poór, Fejes– Pölöskei, Vass Á.– Horváth Zs., Ladányi (Vass P., 66.), Bese (Kelemen, 66.)– Torghelle.
Videoton: Calatayud– Szolnoki, Juhász, Tar, Stopira– Vitor Gomes (Zé Luís, 60.), Sándor– Gyurcsó (Nildo, 57.), Kovács I. (Oliveira, 81.), Álvarez– Nikolics.

A Puskás Akadémia–Mezőkövesd első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, ennek ellenére a szünet előtt vezetést szereztek a felcsútiak.

A folytatásban kinyílt a Mezőkövesd, ezáltal mindkét fél előtt adódtak nagy lehetőségek, majd egymás után kétszer ismét a hazai csapat volt eredményes. Ezt követően kedvére futballozhatott a Puskás Akadémia a hitehagyott Mezőkövesd ellen, s a hajrában Lencse büntetőből megszerezte harmadik gólját.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd-Zsóry FC 4-0 (1-0)
Székesfehérvár, 500 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lencse (45., 67., 87., az utolsót 11-esből), Tischler (63.)
kiállítva: Vermes (86.)
sárga lap: Tischler (76.), Tamás (82.), illetve Rajczi (81.)
Puskás Akadémia: Hajdúch– Vaszicsku, Szekeres, Vaskó (Lorentz, 42.), Tamás– Czvitkovics, Tóth II. B., Denkovic (Tóth I. B., 66.), Gallardo– Lencse, Tischler (Orbán, 87.).
Mezőkövesd-Zsóry: Horváth T.– Búrány, Vermes, Gévay, Fotyik– Velicky (Balajti, 73.), Hegedűs D., Bognár I. (Melczer, 83.), Kiss M. (Menougong, 61.), Harsányi– Rajczi.

A Honvéd–Kaposvár találkozón a fővárosiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, a félidő közepén pedig az egyszeres olasz válogatott Bonazzoli passzát követően Holender révén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően több lehetőségük is volt még, de nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően kissé könnyelművé vált a Honvéd, a kaposvári támadók azonban nem éltek a kínálkozó lehetőségekkel. A végén a kispestieknek így is alaposan meg kellett dolgozniuk a három pontért. Marco Rossi együttese negyedik idei bajnokiján egy döntetlen mellett a harmadik győzelmét aratta.

Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Bozsik Stadion, 2000 néző, v.: Becséri
gólszerzők: Holender (23.)
sárga lap: Holender (38.), Diarra (77.), Zivanovic (90.), illetve Kovács O. (24.), Mulemo (34.), Kink (58.), Okuka (90.), Firtulescu (90.)
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Baráth, Alcibiade, Zivanovic - Nagy G., Vécsei, Hidi - Job (Vernes, 85.), Bonazzoli (Diarra, 74.), Holender (Daud, 55.)
Kaposvár: Antal - Okuka, Mbemba, Kovács O. (Murai, 30.), Mulemo - Florean (Bőle, 59.), Diallo, Balázs B., Coroian, Firtulescu - Kink (Thyan, 76.)

A címvédő Győr 2-1-re győzött Pakson. A vendégek Rudolf révén egy védelmi hibát kihasználva már a nyolcadik percben vezetést szereztek, ez azonban nem vetette vissza a hazaiak játékát, akik Bartha gyönyörű fejesével egyenlítettek. A paksiak birtokolták többet a labdát, azonban újra a Győr szerzett gólt, ezúttal is Rudolf volt eredményes.

A második játékrészre alábbhagyott az iram. A Paks igyekezett támadni, de próbálkozásai nem voltak veszélyesek a szervezetten futballozó győriek kapujára, így a vendégek három ponttal távozhattak.

MVM Paks – Győri ETO FC 1-2 (1-2)
Paks, 1000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Bartha (20.), illetve Rudolf (12., 26.)
sárga lap: Kalmár (37.), Svec (70.), Lipták (79.)
Paks: Molnár P. – Heffler, Éger, Horváth G., Szabó J. – Kecskés (Bori, 58.), Fiola – Bartha, Tóth B. (Kiss. T., 74.), Lázok (Könyves, 58.)- Délczeg
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai – Kalmár (Kronaveter, a szünetben), Strestík (Dudás, 62.), Varga R. (Andric, 77.) - Rudolf

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.