Új időszámítás kezdődött a zalaegerszegi fociban

A Pharos 95 Kft. lett az új főszponzora az önkormányzat által nemrég visszavásárolt ZTE FC labdarúgóklubnak.

BL
2014. 03. 22. 17:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyutai Csaba elmondta: nehéz éveken van túl a jelenleg az NB II-ben szereplő zalaegerszegi klub, amelynek életében mától „új időszámítás kezdődik”. Devecz Miklós, a ZTE FC vezérigazgatója pénteken írta alá azt a megállapodást, amellyel a város önkormányzatához kerültek a zrt. többségi részvényei, s ezzel elindult egy konszolidációs folyamat.

Az egész klubot újjá kell építeni, új klubmodellre lesz szükség, a jelmondat pedig az, hogy vissza a gyökerekhez. A ZTE nagy hagyományaira építve erős és hamarosan újra az első osztályban szereplő klub felépítése a cél – fejtette ki a polgármester. Kitért arra is, hogy a jelképes összegért visszavásárolt részvények megvétele után elsődleges feladat volt a pénzügyi problémák megoldása, de az új főszponzor után további támogatókat is szeretnének szerezni.
„Zalában a ZTE-t támogatni rang volt” – mondta, ezért most is olyan szponzori háttér megteremtésén munkálkodnak, amely „hosszú távon biztosíthatja a ZTE jövőjét”. A Pharosszal egyelőre szponzori megállapodást írtak alá, de arról is tárgyalnak, hogy a cég belépjen a ZTE tulajdonosi körébe, erősítve ezzel az anyagi hátteret.

Devecz Miklós is hangsúlyozta: vissza akarnak térni a gyökerekhez, hogy „újra egy szerethető csapatunk legyen, amelyre büszkék lehetünk”. Ennek érdekében olyan csapatot kívánnak felépíteni, amely elsősorban a saját nevelésű futballistákra alapoz.

Végh Gábor, az építőipari Pharos 95 Kft. tulajdonosa, ügyvezetője elmondta, a legfontosabbnak ő is az utánpótlás-nevelést tartja, de javítani szeretnének a zalaegerszegi pálya környezetén és infrastruktúráján is. Szponzori szerződésük egyelőre egy évre szól.

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azt mondta: a politika mindent megtesz azért, hogy a sport megmaradjon, a zalaegerszegi klub rentábilisan tudjon működni. Szeretnének minél több szponzort behozni, de leginkább egy olyan nagy támogató kellene, amely hosszú távon biztosítaná a klub nyereséges működését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.