Valdéssel teljes a kórházválogatott

Immár éppen egy kezdő tizenegyre való neves játékos világbajnoki álmait foszlathatja szerte súlyos sérülés.

2014. 03. 27. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valdés szerda este a Celta Vigo ellen 3–0-ra megnyert spanyol bajnokin szenvedett ártalmatlan szituációban súlyos sérülést. Lépett a labdáért, megroppant a térde – keresztszalag-szakadás. A Barcától a nyáron távozó kapusra fél év kihagyás vár. A vb-re biztosan nem utazhat (pontosabban legfeljebb nézőként), de sérülten csapatot sem lesz könnyű találnia. Lehet, hogy mégis marad a Barcában.

Valdés személyében már kapusa is van a kórházválogatottnak. Íme, a szerencsétlen tizenegy:

Valdés (spanyol, Barcelona) – Strootman (holland, Roma), Badstuber (német, Bayern München), Makoto (japán, Nürnberg) – Walcott (angol, Arsenal), Wilshere (angol, Arsenal), Khedira (német, Real Madrid), Gündogan (német, Dortmund) – Bruma (portugál, Galatasaray), Falcao (kolumbiai, Monaco), Rossi (olasz, Fiorentina). Egész jó kis nemzetközi alakulat állítható ki a sérült klasszisokból.

A legnevesebb hiányzó Radamel Falcao lehet. A Monaco kolumbiai gólvágója a negyedosztályú Monts d’Or Azergues elleni Francia Kupa-mérkőzésen sérült meg még januárban. Legalább a BL-döntőben dőlt volna ki A felépülése nemzeti ügy, ami nem üres lózung, hivatalos útját megszakítva Kolumbia elnöke, Juan Manuel Santos is meglátogatta a betegágyánál. Kisebb csoda lenne, ha Falcao júniusban már játszhatna.

A németek három játékossal szerepelnek a keserű listán. De legalább él a remény, hogy Badstuber, Khedira és Gündögan is felépül még tavasszal. Igaz, felettébb kérdéses, sikerül-e a világbajnokságig formába lendülniük. Az angolok a villámléptű Walcott sérülését fájlalják különösen, csakúgy mint legtöbb társának, az Arsenal szélsőjének is a térdszalagja szakadt el még januárban. Klubtársa, Wilshere a Dánia elleni barátságos meccsen törte el a lábát, ő a hírek szerint májusban visszatérhet. A Roma hollandja, Strootman – szintén térdszalagszakadás miatt – biztosan lemarad a vb-ről.

Haszebe Makoto nálunk talán kevésbé ismert játékos, de a Nürnberg védekező középpályása kulcsfigura a japán válogatottban, ő a csapatkapitány. A fiatal portugál szélső, Bruma és az olasz Giuseppe Rossi szintén a térdét kúrálja, előbbi még húszéves sincs, s máris ilyen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.