Véber nem variál, kimondja a frankót

A Mezőkövesd és edzője újabb esélyt kap, ma a Honvéd vizitál Matyóföldön.

NM
2014. 03. 28. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a futball már az egészségem rovására megy, van családom és gyerekem, ezért nem fogok meghalni a pálya szélén” – ezekkel a szavakkal vezette fel csípős nyilatkozatát egy hete Véber, majd azt tanácsolta az újságíróknak, kérdezzék Harsányit (a Mezőkövesd egyik játékosát), miért rugdossa a p ba a labdákat.

A Honvéd elleni pénteki meccsre készülve már nem kívánt az egy héttel ezelőtti nyilatkozatával foglalkozni. Minden jel arra utal, hogy lehiggadt, hiszen a felcsúti kezdő tizenegyből csak három játékos marad ki, ketten (Vermes és Rajczi) ráadásul csak eltiltás miatt. A tréner így nyilatkozott a Mezőkövesd honlapjának:

„Nem vagyok babonás, amikor a csapatomról van szó, de azt kell mondjam, hogy a Honvéd ősszel is nagyon jó formában volt, amikor Kispestre látogattunk. Akkor egy nagyon fegyelmezett, taktikus játékkal győzni tudtunk. A Honvéd ismét nagyon jó formában van, mi pedig hiába szenvedtünk vereséget múlt héten, ettől függetlenül az a célunk, hogy a történelem megismételje önmagát. Ebben nyilván csak akkor bízhatunk, ha teszünk is érte, mi pedig egész héten annak jegyében dolgozunk, hogy megszerezzük a tavaszi szezon első győzelmét. Minden edzés előtt, közben és után érzékeltetem a játékosokkal, hogy milyen helyzetben vagyunk, illetve a felkészülés minden pozitívumát és negatívumát elmondom nekik. Hétfő óta kérem a játékosokat, hogy fejben nagyon sokat készüljenek és játsszák el magukban, hogy mi történhet a mérkőzésen. Nem tervezek nagy variálást a szerkezeten, mert megadom a lehetőséget a játékosoknak a bizonyításra. A csapaton belül az egyén felelőssége a legfontosabb, és ha mindenki a maximumot nyújtja, akkor bárki ellen tudunk pontot és pontokat begyűjteni. A jelenlegi helyzetünkben pedig nincs mese, meg kell nyernünk a Honvéd elleni meccset.”

 

 

Kollégája, Marco Rossi sem veszi félvállról a találkozót. A következőket mondta a Honvéd honlapjának: „A kiesés lehetőségének árnyékában lévő csapatok mindig nagyon motiváltak, hiszen a túlélésért harcolnak. Sokszor pluszerőket tudnak megmozgatni, ebből kifolyólag újfent nehéz mérkőzésre számítok. Mint mindig, úgy most is a győzelem megszerzéséért lépünk pályára. Az előző egymás elleni összecsapásunkon az ellenfél 2-3 kontrából szerzett két gólt, így vesztettük el a meccset 2–0-ra. Számunkra ez egy nagyon fájó pont. Annak ellenére, hogy taktikailag hasonló mérkőzésre számítok, bízunk abban, hogy győztesen jövünk majd le a pályáról. Ehhez az is szükséges, hogy végig koncentráljunk a 90 perc alatt. Taktikailag fegyelmezettnek kell lennünk, és nagy figyelmet fordítunk a kontratámadásra és kifejezetten az ellenfél csatáraira.”

NB I., a 22. forduló programja:
péntek:
Mezőkövesd–Honvéd 19.00

szombat:
Diósgyőr–Puskás Akadémia 14.00
Kaposvár–Paks 16.00
PMFC–Kecskemét 16.00
Ferencváros–Pápa 18.00
Győr–MTK 20.00

vasárnap:
Videoton–DVSC 16.30
Haladás–Újpest 18.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.