Veszprémi köszöntés: Viszlát, Wisla!

Szünetig működött védekezésben a veszprémi gyilkos ösztön, ami 31–26-os sikert és továbbjutást ért.

Ch. Gáll András
2014. 03. 29. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintha angyalkák repkedtek volna szombaton kora délután a Veszprém Aréna légterében. A két szurkolótábor egymást, valamint Magyar- és Lengyelországot éltette, a Wisla Plock egykori veszprémi kedvence, Nikola Eklemovics melegítés közben harsány „sziasztok”-kal köszönt a hazai publikumnak, mire valaki visszaszólt neki: – Csak óvatosan! A veszprémi játékosoktól ennek éppen az ellenkezőjét várta a szurkolósereg; azt, hogy az idegenben elszenvedett 34–33-as vereség és lagymatag védekezés után „törjék össze” az ellenfelet, de ha kell, akár saját magukat is.

Az eltökéltségben és szervezettségben a mérkőzés legfontosabb fázisában ezúttal nem is volt hiba, és mivel Alilovic kapus is halmozta a bravúrokat, már az első félidőben többször hat góllal léptek meg Nagy Lászlóék. A 16–11-es szünet azzal kecsegtetett, hogy annyi infarktusos meccs után most nem marad a végére a döntés, és lőn: az MKB-MVM Veszprém fordulás után engedékenyebb védekezésével is biztos, 31–26-os diadalt aratott, így 64–60-as összesítéssel masírozott a negyeddöntőbe, amelynek párosítását kedden sorsolják.

Az érintettek a történteknek megfelelő lelkiállapotban, valamint a talán a drukkerekről is rájuk ragadt harmóniával értékeltek. Carlos Ortega, a veszprémiek mestere úgy fogalmazott: „Örülök, hogy továbbjutottunk, ez volt a minimumelvárás a csapattal szemben. Néhány labdát elveszítettünk támadásban, de nagyszerűen védekeztünk az első félidőben. Szünet után gyorsabban behúzhattuk volna a meccset, de voltak pontatlan lövéseink, átadásaink, így végig küzdenünk kellett. Sikerült megtennünk ezt a kicsi, de számunkra nagy lépést.”

Honfitársa és kollégája, a spanyol válogatottal vb-címvédő Manolo – ha úgy tetszik, katalánosan Manuel – Cadenas kijelentette: „Gratulálok a Veszprémnek, az egész mérkőzést a kezében tartotta, különösen a védekezése volt nagyon jó, az élen Aliloviccsal a kapuban. A második félidőben már sokkal jobban játszottunk, de akkor túl késő volt.”

Mindenki kedvence, Nikola Eklemovics mindehhez annyit tett hozzá: „Megpróbáltunk egyenrangú ellenfelek lenni, a két mérkőzés nagy részében ez sikerült is. A mostani első félidőben többre lehettünk volna képesek, de Syprzak túl gyorsan megkapta a három kiállítását és a piros lapját, így védekezésben nagyon gyorsan leszűkültek a lehetőségeink.”

A hivatalos sajtótájékoztató végére az Aréna előtt ismét idillivé vált az atmoszféra, hiszen a házigazdák pincepörkölttel, rétessel, sörrel kedveskedtek lengyel barátaiknak. Ezzel a menüvel a vereséget és a kiesést is könnyebb volt megemészteni.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB-MVM Veszprém–Wisla Plock (lengyel) 31–26 (16–11)

gól: Ilic 7/3, Sulic 6, Dzsamali 4, Nagy L. 3, Chema 3, Gulyás 3, Ugalde 1, Iváncsik T. 1, Vilovszki 1, Iváncsik G. 1, Ruesga 1, illetve Lijewski 4, Nenadic 4/1, Toromanovic 4, Wisniewski 4, Ghionea 3/1, Montoro 2, Eklemovics 2, Jurkiewicz 2, Nikcevic 1

Továbbjutott a Veszprém, 64–60-as összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.