Veszprémre maradt a döntés

A Plock 34-33-as előnyt szerzett a kézilabda BL-nyolcaddöntő első felvonásán a magyar bajnok ellen.

BA
2014. 03. 23. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még két éve is elképzelhetetlen lett volna, hogy egy magyar és egy lengyel kézilabdacsapat mérkőzésén két spanyol edző üljön a kispadon. Manapság, a sportág ibériai anyagi csődje után azonban már nem meglepő, hogy nemcsak a Veszprém készült a Plock ellen, hanem Carlos Ortega is Manolo Cadenas ellen. Aki nem utolsósorban spanyol szövetségi kapitány is, és ez igen sokat elárul a rivális törekvéseiről, jövőbeni terveiről.

A jelenben azonban a magyarok favoritnak számítottak, ám szellős védekezésük miatt ezt titkolták. A hazaiaknál a vállsérüléséből felgyógyult, közelmúltbeli magyar válogatott irányító, Nikola Eklemovics többször megvillant, a Szegedről megismert román szélső, Ghionea pedig remekelt. A Plock így ellépett 12-9-re, ám a végig vezéregyéniség Nagy László, Ilics és Sulic révén a vendégek egy 5-0-s rohammal 14-12-re fordítottak, 16-16-tal zárult a félidő.

A második azonban nem várt izgalmakat tartogatott: a Veszprém egyik emberelőnyéből három gólt kapott, és e megengedhetetlen könnyelműség 26-22-es hátrányba sodorta. Innentől illúzió maradt, hogy már az első meccsen eldöntse a vitás kérdéseket a magyar bajnok, sőt 34-33-as veresége miatt kemény visszavágó vár rá szombaton. A Plockra persze remélhetőleg még keményebb.

BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Wisla Plock (lengyel) – MKB-MVM Veszprém 34-33 (16-16)
A magyar csapat góldobói: Sulic 9, Nagy L. 7, Ilics 7, Ugalde 5, Gulyás 3, Dzsamali 1, Rodriguez 1.

A BL-nyolcaddöntő további eredményei:
Zaporizzsja–Kiel 28-31, Aalborg–Barcelona 22-29, Vardar Szkopje – Hamburg 28-28, Gorenje Velenje – PSG Handball 30-28, Metalurg Szkopje – KIF Kolding Köbenhavn 23-17, Kielce – Rhein-Neckar Löwen 32-28, Celje–Flensburg 26-25.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.